Rata cu ananas

Ingrediente

  • 1 piept rata
  • 1 ananas
  • 200 ml vin alb
  • 1 lingura miere albine
  • zeama de la o limeta
  • 1 lingura sos soia
  • piper rosu
  • tarhon
  • rozmarin
  • chilli
  • ghimbir

Mod de preparare

Crestam pieptul pe partea cu pielita in diagonala si il condimentam cu un amestec format din sare, piper, tarhon si rozmarin si o punem in tigaie cu pielita in jos. Nu puneti absolut deloc ulei fiindca isi va lasa suficient de multa grasime.
Prajim rata in propria-i grasime cam cate 5 minute pe fiecare parte,adaugand si sosul de soia .Scoatem bucatile de rata si le lasam deoparte la cald.
Curatam ananasul, indepartam mijlocul atos si il taiem cubulete.Punem ananasul intr-o craticioara pe foc pana se caramelizeaza usor. .
Stingem cu vinul alb si adaugam mierea si zeama de limeta. Asezonam cu sare, piper rosu(un piper foarte aromat dar putin picant), chilli si ghimbir. Lasam sa fiarba pana se caramelizeaza si capata consistenta de sos.
Taiem pietul de rata pe diagonala cu un cutit foarte bine ascutit si o asezam pe un platou. Servim alaturi de sosul de ananas.
Acest preparat merge servit alaturi de un pahar cu vin Maiastru Cabernet Saugvinion.

Print Friendly

Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici