Print Friendly

Ingrediente

  • 1 piept rata
  • 1 ananas
  • 200 ml vin alb
  • 1 lingura miere albine
  • zeama de la o limeta
  • 1 lingura sos soia
  • piper rosu
  • tarhon
  • rozmarin
  • chilli
  • ghimbir

Mod de preparare

Crestam pieptul pe partea cu pielita in diagonala si il condimentam cu un amestec format din sare, piper, tarhon si rozmarin si o punem in tigaie cu pielita in jos. Nu puneti absolut deloc ulei fiindca isi va lasa suficient de multa grasime.
Prajim rata in propria-i grasime cam cate 5 minute pe fiecare parte,adaugand si sosul de soia .Scoatem bucatile de rata si le lasam deoparte la cald.
Curatam ananasul, indepartam mijlocul atos si il taiem cubulete.Punem ananasul intr-o craticioara pe foc pana se caramelizeaza usor. .
Stingem cu vinul alb si adaugam mierea si zeama de limeta. Asezonam cu sare, piper rosu(un piper foarte aromat dar putin picant), chilli si ghimbir. Lasam sa fiarba pana se caramelizeaza si capata consistenta de sos.
Taiem pietul de rata pe diagonala cu un cutit foarte bine ascutit si o asezam pe un platou. Servim alaturi de sosul de ananas.
Acest preparat merge servit alaturi de un pahar cu vin Maiastru Cabernet Saugvinion.

Alte retete inscrise in concurs

Bouef Bourguignon

Bouef Bourguignon

Autor: Papa Gheorghiu
Mancare de marar cu carne

Mancare de marar cu carne

Autor: Ionescu Natalia
Plachie de pui

Plachie de pui

Autor: Roxi R
Praz umplut – sarmale in praz

Praz umplut - sarmale in praz

Autor: Cercel Mihaela
Mini terine de pui cu ciuperci

Mini terine de pui cu ciuperci

Autor: Angelica Nistor
Mamaliga in straturi

Mamaliga in straturi

Autor: Alina I
Spaghete Carbonara

Spaghete Carbonara

Autor: Nicoleta Grofova
Placinta cu praz

Placinta cu praz

Autor: Violeta Postolache
Pastrav la gratar

Pastrav la gratar

Autor: Liliana Fedeles
Ceafa de porc in foietaj

Ceafa de porc in foietaj

Autor: Maria Mihalache
Bruschetti

Bruschetti

Autor: Alexandru Popa
Cotlete de porc cu portocale

Cotlete de porc cu portocale

Autor: Cercel Mihaela
Caramelo-Choco-Meringue cake

Caramelo-Choco-Meringue cake

Autor: Angelica Nistor
Tort cu crema de portocale

Tort cu crema de portocale

Autor: Mihaela Cercel
Paste carbonara la cuptor

Paste carbonara la cuptor

Autor: Petris Lavinia
GATEAU  AU CHOCOLAT

GATEAU AU CHOCOLAT

Autor: Dana Vistiernicu
RULADA COLORATA

RULADA COLORATA

Autor: Marcela Podaru
Tort cu crema de iaurt si gutui

Tort cu crema de iaurt si gutui

Autor: Violeta Postolache
Spuma de creveti,ou si avocado

Spuma de creveti,ou si avocado

Autor: Angelica Nistor