Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Aperitiv din Dovlecei cu Cascaval

Aperitiv din Dovlecei cu CascavalVa recomand sa incercati acest Aperitiv din Dovlecei cu Cascaval  afumat de la Delaco caci este un aperitiv usor de pregatit si foarte bun. Sunt sigura ca va fi pe placul vostru si o veti pregati des, asa cum o pregatesc si eu saptamanal de cand am primit reteta de la cuscra mea. Va recomand sa rasfoiti si alte Retete cu Aperitive.

Ingrediente Aperitiv din Dovlecei cu Cascaval

500 g dovlecei sau zucchini
1 ardei gras rosu
3 oua
70 g faina
½ plic praf de copt
100 ml lapte
50 g unt topit
150 g cascaval afumat-Delaco
sare, piper dupa gust

Aperitiv din Dovlecei cu Cascaval

Preparare Aperitiv din Dovlecei cu Cascaval :
Spalam dovleceii si taiem capetele, apoi cu ajutorul unei mandoline de bucatarie se taie felii subtiri, iar ardeiul se taie cubulete. Amestecam ouale, laptele rece, untul topit la care adaugam faina in care am pus faina de copt si turnam amestecul peste feliile de dovlecei si ardei.

Aperitiv din Dovlecei cu Cascaval

Condimentam cu sare si piper dupa gust si turnam compozitia intr-o forma rotunda detasabila(cu diametrul de 24 cm), tapetata cu hartie de copt sau in forma de chec. Deasupra punem cascaval afumat razuit si punem forma in cuptorul preincalzit pentru circa 35 – 40 minute.
Se scoate din cuptor, se lasa la racit in forma, dupa care se pune pe un platou sau farfurie intinsa si se poate servi.

Aperitiv din Dovlecei cu Cascaval

Pofta Buna !

 

 

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram