Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Clatite umplute ca la mama














Ingrediente ptr clatite 20 clatite:

10 linguri mari de faina
2 oua
1 praf sare
20 gr drojdie
50 ml ulei
apa minerala

Ingrediente umplutura :

400 gr carne tocata
1 ardei gras rosu
pasta de ardei
3buc ceapa
1 cutie ciuperci felii
sare, piper
ulei
300 gr branza telemea

Ingrediente ptr. panirat clatitele:

3 oua
pesmet
faina
sare sau delikat

Cum procedam :

Punem in blender cele 10 linguri faina, ouale , drojdia si sarea si un pic de apa minerala si dam la turatia maxima . Se adauga treptat apa minerala pana ajungem la consistenta dorita a aluatului de clatite. acum adaugam si cele 50 ml ulei in compozitie. Coacem clatitele in tava de teflon fara as adaugam ulei . Obtinem (adica atat am obtinut eu ) 20 clatite.
Ne ocupam acum de umplutura. Ceapa si ardeiul gras il tocam sau il taiem marunt . Se pune la calit pe cca 100 ml ulei , adaugam apoi carnea tocata, sare si piper dupa gust , un pic de pasta de ardei sau gulyas ,daca nu avem pasta adaugam si ciupercile, calim totul impreuna apoi punem apa cat sa acopere totil bine. Lasam sa fiarba pana scade apa si se formeaza in sos mai gros. Branza telemea se razuie pe razatoarea mica si se adauga la sosul rezultat. Se amesteca si se trece la umplutul clatitelor .
Se ruleaza clatitele , se baga capetele ca umplutura sa nu curga , se da prin faina, ou si apoi prin pesmet . Se pun la copt in ulei incins .
Se servesc calde cu sos de usturoi, tartar sau cu ce doriti fiecare .

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...
Citește articolul precedent:
Piept de curcan cu verdeturi

Ingrediente : 600 g piept curcan 1 ceapa mica 3-4 catei usturoi 1/2 lingurita de condimente uscate (tarhon, rozmarin ,...

Închide