Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Clatite umplute ca la mama

Clatite umplute ca la mama. Cum se fac clatitele umplute. Clatite umplute cu carne. Clatite fragede. Cele mai bune clatite umplute cu carne.

Clatite umplute ca la mama-Ingrediente

Ingrediente ptr clatite 20 clatite
10 linguri mari de faina
2 oua
1 praf sare
20 gr drojdie
50 ml ulei
apa minerala

Ingrediente umplutura 

400 gr carne tocata
1 ardei gras rosu
pasta de ardei
3buc ceapa
1 cutie ciuperci felii
sare, piper
ulei
300 gr branza telemea

Ingrediente pentru panirat clatitele

3 oua
pesmet
faina
sare sau delikat

Clatite umplute ca la mama-Mod de preparare

Punem in blender cele 10 linguri faina, ouale , drojdia si sarea si un pic de apa minerala si dam la turatia maxima.

Se adauga treptat apa minerala pana ajungem la consistenta dorita a aluatului de clatite. acum adaugam si cele 50 ml ulei in compozitie. Coacem clatitele in tava de teflon fara as adaugam ulei.

Obtinem (adica atat am obtinut eu ) 20 clatite.
Ne ocupam acum de umplutura.

clatite umplute ca la mama
Ceapa si ardeiul gras il tocam sau il taiem marunt .
Se pune la calit pe cca 100 ml ulei , adaugam apoi carnea tocata, sare si piper dupa gust , un pic de pasta de ardei sau gulyas ,daca nu avem pasta adaugam si ciupercile, calim totul impreuna apoi punem apa cat sa acopere totil bine.

Lasam sa fiarba pana scade apa si se formeaza in sos mai gros.

Branza telemea se razuie pe razatoarea mica si se adauga la sosul rezultat.

Se amesteca si se trece la umplutul clatitelor.

Se ruleaza clatitele, se baga capetele ca umplutura sa nu curga, se da prin faina, ou si apoi prin pesmet.
Se pun la copt in ulei incins .

Se servesc calde cu sos de usturoi, tartar sau cu ce doriti fiecare.

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram