Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Coronita de legume in aspic





Ingrediente :
500 gr amestec legume congelate,
700 ml supa de legume , carne, oase,
4 plicuri gelatina Dr.Oetker
oua fierte,

Preparare :
Amestecul de legume il fierbem in apa cu sare . Fierbem ouale si le curatam. Pregatim supa de legume ( putem folosi la fel de bine cuburile de supa si de ce nu chiar zeama de la piftie sau clasica supa de carne ). Gelatina o punem la dizolvat in 50 ml apa rece apoi o incalzim usor si o adaugam la supa.
Ouale fierte le asezam intr-o forma rotunda de guguluf (dar se pot aseza si in alte forme… ) si deasupra turnam un pic de supa . Dam forma la rece pana se incheaga. Deasupra primului strat asezam legumele fierte si deasupra turnam restul de supa. Dam din nou forma la racit. Cand toata compozitia este bine inchegata rasturnam pe un platou coronita , o feliem si o putem servi stropita cu zeama de lamaie sau cu putin mujdei de usturoi.

Pofta Buna !

Comentarii recente

  • mirela

    28/01/2011 at 13:55

    Super ti-a iesit,am vazut reteta in Clic pofta buna,,,,Felicitari!!

  • Gabriela

    28/01/2011 at 22:09

    N-am facut niciodata legume in aspic,cred ca sant tare bune!

  • geta

    28/01/2011 at 22:23

    tare frumoasa e!

  • Anonymous

    23/09/2011 at 15:55

    super tare ….si yo am facut dar al tau bestial m-ai lasat fara cuvinte ..felicitarile mele te pop

  • corina

    23/09/2011 at 15:56

    super tare ….si yo fac asa cv dar al tau e bestial felicitarile mele te pop

  • Tunde

    11/01/2012 at 17:46

    foarte bine arata …vreau sa o fac Sambata la petrecerea fetitei mele Carla …insa am o nelamurire … scrii tu acolo ca amesteci gelatina cu supa, apoi pe fund pui ouale si un pic de supa … apoi la frigider pana se incheaga primul strat … dar pana se incheaga la frigider primul strat … supa ta nu se incheaga? pana pui stratul 2 supa aia cu gelatina nu se intareste? astept raspuns …multumesc!

  • Leila

    11/01/2012 at 22:30

    Buna Tunde si La Multi Ani ! Nu se incheaga 😉 De aceea trebuie sa pui la frigider primul strat. Chiar daca printr-o intamplare nefasta s-ar inchega pui sa se incalzeasca usor 😉 . Ii dorim fetitei tale un sincer La Multi Ani ! :*

  • Tunde

    12/01/2012 at 22:17

    ok, am inteles …multumesc mult …LA MULTI ANI!!! si voua, multa SANATATE … sa aveti un an plin cu bunatati

  • lia

    17/02/2012 at 15:30

    Arata foarte bine si cu siguranta e foarte gustoasa ! Felicitari !
    pupici

  • Monica

    12/04/2012 at 08:46

    imi place tare mult reteta. o sa o incerc acum se sarbatori 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram