Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Rulada aperitiv cu legume

Rulada aperitiv cu legume

Va prezentam si azi o rulada aperitiv festiva usor de preparat ce ar sta foarte bine pe masa de Revelion sau Craciun impresionand atat prin aspect cat si prin gust musafirii sau familia. Rulada este usor de preparat ingredientele se gasesc la indemana oricui si este de efect. Suntem sigure ca rulada va fi pe placul vostru daca o veti incerca. Inca aveti timp sa preparati rulada aperitiv . Alaturi puteti servi si un vin alb, am recomanda un Maiastru Sauvignon Blanc de la Crama Oprisor dupa degustarea acestei rulade si a altor aperitive preparate pentru Revelion, Craciun, Paste . Bucataresele Vesele vin cu  mancarea, Crama Oprisor vine cu vinuri de buna calitate pentru a avea o seara perfecta!

Ingrediente rulada:
500 g amestec de legume congelate,
100 g mere,
350 g cartofi curatati,
zeama de lamaie,
sare, piper dupa gust,
6 linguri maioneza,
250 ml supa de carne sau de legume,
3 linguri smantana,
5 oua,
30 g gelatina,
1 ardei gras rosu pentru ornat
patrunjel verde pentru ornat,
forma de chec,
folie alimentara,

Preparare rulada:
Fierbem amestecul de legume in apa cu sare.Cartofii curatati se fierb si ei in apa cu sare dupa care se taie cubulete. Fierbem ouale, se lasa la racit in apa rece apoi le curatam. Merele curatate se taie cubulete si le stropim cu zeama de lamaie sa nu se oxideze. Intr-un vas amestecam legumele fierte si racite cu cartofii, merele scurse de zeama de lamaie. Maioneza o amestecam cu smantana si o condimentam cu sare si piper dupa gust(sa se simta bine ambele, bine in compozitie) si o adaugam la legume. Dizolvam gelatina in supa de carne sau legume si o adaugam la compozitia de legume( se pune gelatina intr-o craticioara se toarna supa deasupra,lasam sa stea 5 minute dupa care o incalzim usor pana aceasta se dizolva. Atentie sa nu fiarba !!!!). Lasam sa se racoreasca putin supa cu gelatina si o adaugam la compozitia de legume. O amestecam si trecem la asamblarea ruladei. Tapetam forma cu folie alimentara in asa fel incat pe margini sa ramana folie in exces pentru a putea apoi acoperi compozitia din forma. Turnam jumatate din amestecul de mai sus in forma tapetata, asezam ouale intregi peste si acoperim cu restul de compozitie. Acestea fiind facute acoperim cu restul de folie si dam la rece pentru cel putin 5 ore(eu de obicei o las la rece pentru o noapte intreaga). A doua zi dupa ce s-a inchegat rasturnam rulada pe un platou, decoram dupa plac cu ardei rosu si frunze de patrunjel verde.

Rulada aperitiv cu legume

 

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram