Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Rulada aperitiv din branza dulce

rulada-de-branza-dulce





Rulada aperitiv din branza dulce
Ingrediente :

500 gr branza dulce ,
400 gr amestec legume ,
200 gr sunca afumata,
4 plicuri gelatina Dr. Oetker,
sare, piper alb ,dupa gust,
4 -5 linguri smantana,
8 oua
1 lingura unt,
2 linguri ulei,

Preparare :
Plicurile de gelatina le punem la inmuiat in aproximativ 50 ml apa rece .Ouale le fierbem , apoi curatam si le punem deoparte. Branza impreuna cu smantana o mixam bine cu mixerul . Punem la topit 1 lingura unt cu 2 linguri ulei si calim sunca afumata taiata cubulete pret de cateva secunde dupa care adaugam amestecul de legume,condimentam cu sare si piper alb dupa gust si lasam la calit pe foc pana dispare tot lichidul. Lasam aceasta compozitie sa raceasca apoi o adaugam la branza mixata. Gelatina inmuiata o incalzim usor si o turnam in compozitia de branza. Amestecam incet sa omogenizam totul ,apoi intindem compozitia pe folie de plastic(sa aiba o grosime de aproximativ 1 deget ) .Peste compozitie punem ouale fierte si incepem sa rulam . Inchidem capetele si dam rulada la rece de la o zi la alta. A doua zi se va felia si se poate servi. (Din aceasta cantitate eu am obtinut doua rulade , una mai mica si alta mai maricica ).

Pofta Buna !

Comentarii recente

  • sedith

    29/01/2011 at 21:22

    Hmm, ce bine arata! Cred ca e o delicatesa!:)

  • daniela cake`s

    29/01/2011 at 23:17

    super tare!

  • sedith

    19/02/2011 at 09:24

    Buna, am incercat reteta, si sper ca a iesit bine, azi o voi felia. Insa proportiile la mine au fost altele. Nu stiu, dar la cantitatea ingredientelor tale 4 plicuri de gelatina dr.Oetker, cred ca e enorm de mult. Am folosit cam 700-800 g de branza si vreo 200 g de smantana dulce, plus legumele si sunca, si 3 plicuri de gelatina, si si asa pe moment mi se pare ca e un cauciuc toata rulada. Ok, ca la temperatura camerei se va mai inmuia putin si sper sa fie savuroasa. La tine nu a iesit prea „gumata”?

  • Leila

    19/02/2011 at 10:24

    Fiind transportata rulada 🙂 am preferat sa pun mai multa gelatina .Nu stiam cu se comporta la feliat , la temperatura camerei … Eu zic totusi ca 3 plicuri sunt necesare pentru a tine compozitia cat de cat compacta la cantitatea de ingrediente. (la 500 ml lichid se pune 1 plic gelatina asa e specificat pe pliculet ,dar despre ingrediente solide nu aminteste nimic 🙂 ) Asa ca pentru siguranta eu am pus 4 plicuri . Edith a iesit mai strongulet numai buna sa o poti felia in conditii optime 🙂 Astept vesti de la tine pup !

  • sedith

    19/02/2011 at 12:03

    Multumesc!:) Inca nu am taiat-o (si eu o duc undeva:D) mai pe dupa-masa o fac.
    Eu asa m-am gandit, ca la 2 l de lichid merg 4 plicuri, deci la o crema mai solida nu trebuie atata. De-altfel am un tort cu gelatina si cu fructe, si tot de 4 plicuri e nevoie la el, iar cantitatea este cam de 3 l, adica se umple cu ea forma de tort cu diam. de 26 cm.
    Pai, stii ce, vin sa-ti zic si de rezultat, cel putin data viitoare o sa stim cum ar fi mai bine sa facem. 🙂
    Week-end placut!:)
    Edith

  • Anonymous

    30/01/2012 at 22:45

    ce legume se pun-va rog raspundeti urgent

  • Leila

    30/01/2012 at 23:33

    Anonim , pune legume congelate , amestec mexican , sau taranesc ,….

  • Anonymous

    26/02/2012 at 13:30

    da nimeni nu spune ca legumele trebuiec fierte?ce parere aveti?

    • Leila

      26/02/2012 at 14:43

      ANONIM!!! Mai intai pe la noi se spune Buna Ziua ! Sunt cutarica ….. Apoi vin si iau pe altii la intrebare …. DACA CITESTI CU ATENTIE RETETA ACOLO TI SE SPUNE CE TREBUIE SA FACI CU LEGUMELE !!!!!!!! TU CE PARERE AI ?????

  • gigi

    23/03/2013 at 15:48

    cum indepartez folia de plastic dupa ce o rulez ?

  • Dana

    23/04/2013 at 13:51

    Arata deosebit de frumos! Vreau sa va intreb, branza dulce e branza de vaci, nu? Multumesc

  • diana

    07/11/2013 at 13:09

    dar legumele cum le facem?se fierb?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram