Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Lichior Amaretto

Lichior AmarettoLichior Amaretto

Lichiorul Amaretto este unul dintre lichiorurile mele preferate. Mereu mi-a placut gustul putin amarui si totusi dulceag al acestui Lichior Amaretto. Cum am primit o gramada de samburi de migdale si samburi de caise aveam destule… am purces sa pregatesc Lichiorul Amaretto. Va impartasesc mai jos reteta dupa care am preparat acest lichior. Se aseamana foarte mult la gust cu Lichiorul Amaretto original, asa ca va recomand sa il incercati si voi cu incredere. Poate incercati si reteta acestui Coktail cu Lichior Amaretto Cum se prepara Lichior Amaretto in casa simplu si ieftin. Preparare Lichior Amaretto

Ingrediente Lichior Amaretto

70 samburi de migdale
70 samburi de caise  
2 l tuica (palinca) de casa (sau vodka)
1 kg zahar
1 l apa

Preparare  Lichior Amaretto  :

Samburii de caise spalati si uscati se zdrobesc  si se pun intr-un borcan mare de 5 l, atat miezul cat si coaja. Samburii de migdale  se zdrobesc si ei la randul lor si se adauga in borcan ca si cei de caise. Turnam deasupra  samburilor  cei 2 l de tuica. Lasam  pentru 3 saptamani la infuzie la loc intunecos.

Agitam borcanul in fiecare zi cate putin. Dupa cele 3 saptamani fierbem un sirop dintr-un litru de apa si 1 kg de zahar. Lasam la racit si il adaugam peste infuzia de samburi si alcool. De aceasta data lasam sa stea 2 saptamani agitand borcanul macar odata pe zi.

La finalul celor doua saptamani  strecuram lichiorul obtinut si il punem in sticle. In sticle putem pune si cativa samburi de migdale. Se poate servi cu cuburi de gheata si lamaie, sau doar cu gheata….

Lichior AmarettoVa garantez ca este unul din cele mai bune lichioruri pregatite in casa.

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram