Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Lichior de cirese amare- Ciresata

Ingrediente:
5 kg cirese amare,
5 plicuri zahar vanilat,
2 kg zahar,
1 l alcool dublu rafinat,
1 l rachiu alb(vodka),
100 ml rom (optional),

Preparare:
Intr-o damigeana de 10 l punem  4 kg cirese intregi si 1 kg de cirese din care am indepartat samburii. In damigeana adaugam si samburii zdrobiti de la kilogramul de cirese. Deasupra presaram zaharul si scuturam bine damigeana. Legam gura acesteia cu un tifon sa nu intre musculitele de fermentatie si o lasam la soare timp de 7 – 10 zile sau la caldura , in bucatarie pana fructele isi lasa zeama si zaharul e topit, agitandu-se zilnic. Cand zaharul e topit adaugam alcoolul, rachiul (sau vodka), daca dorim un plus de savoare adaugam si 100 ml rom(este optional se poate renunta la el desi dupa parerea mea este ceva deosebit ce obtinem daca il folosim) si zaharul vanilat. Astupam damigeana bine si lasam la loc racoros pret de 2 saptamani agitand-o la 2-3 zile . Dupa aceasta perioada strecuram printr-un filtru de hartie sau tifon bautura, o turnam in sticle sau inapoi in damigeana spalata. Fructele le putem pastra in borcane peste care turnam putin lichior si le capsam si mai tarziu le putem folosi la diverse preparate.

 

Comentarii recente

  • Poliana

    16/07/2012 at 09:24

    E foarte tare! Cred ca e un adevarat rasfat lichiorul acesta!

    • Leila

      16/07/2012 at 11:31

      Poliana, nu ma prea impac cu alcoolul de obicei dar din acesta gust cate putin ….

  • Mirela

    16/07/2012 at 11:55

    Si eu fac tot felul de lichior din fructe ,nu trebuie sa bem din el in nestire ,dar este foarte bun sa gustam cate un paharel inainte de masa,este putin mai natural decat cel din comert ,care are tot felul de coloranti si arome.

    • Lory

      18/07/2012 at 22:04

      Cate un paharut mic mic din cand in cand parca merge…mai ales ca e facut de manuta noastra 🙂 …eu folosesc totdeauna tuica facuta de tata la tara …naturala garantat!!!:)

  • johanna

    16/07/2012 at 13:52

    off, ce bunatate ai tu acolo.nu-s eu cu alcooalele,da prea arata bine si-mi plac de mor paharele.

    • Lory

      18/07/2012 at 22:06

      Johanna da macar o gura tot merge :)..ai dreptate sunt faine paharele 🙂

  • maria mihalache

    16/07/2012 at 18:11

    Ce aroma,ce savoare.Sincera sa fiu nu am baut niciodata acest lichior dar cum imi plac la nebunie ciresele amare parca asi da o fuguta pana la tine sa ciocnim un paharel………….hihihi.
    Pup cu drag!

    • Lory

      18/07/2012 at 22:05

      Maria nici eu nu am baut …doar colega mea se delecteaza cu el :)) …da eu pun de o caisata zilele astea :))..sa vad ce iese
      Te astept sa ciocnim impreuna un paharel :*

  • Tănase Florentin

    13/06/2023 at 17:12

    Bună ziua!
    Se poate renunța la alcool rafinat în favoarea folosirii totale a vodcii (cu rom)? Ce părere aveți? Mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram