Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Aripioare la cuptor




Cu aceasta reteta economisim mult timp . Se prepara deodata atat friptura cat si garnitura.
Sa vedem de ce avem nevoie ….

Ingrediente :

aripioare pui
cartofi
mujdei usturoi
50 – 100 ml vin alb demisec
maghiran
sare
untura sau ulei
o tava mai adanca (eu am folosit o tava cu L=30 cm si l = 20 cm )

Preparare :

Mai intai curatam cartofii , ii spalam si ii taiem rondele cu grosime de circa 0.5 cm . Intr-o tava mai adanca punem cele 3 linguri untura (sau circa 150 ml ulei) asezam peste cartofii taiati ( cartofi puteti pune mai multi sau mai putin decat e scris in reteta , in functie de marimea tavii folosite si a cantitatii de aripioare folosite ) . Facem din 3 catei de usturoi un mujdei simplu ( usturoiul pisat impreuna cu 1 lingurita rasa sare , frecam cu putin ulei pana spumeaza apoi adaugam apa circa 100 ml) .
Aripioarele le curatam , spalam si apoi le condimentam cu sare din abundenta. Le asezam si pe ele in tava deasupra cartofilor. Presaram carnea cu maghiran , turnam peste 50 ml vin alb demisec ( daca tava e mai mare puteti pune 100 ml vin ), cu 5-6 linguri mujdei stropim carnea mai punem circa 200 ml apapeste carne si cartofi , acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptorul preincalzit . O lasam la copt circa 20 minute acoperita cu folie , dupa care luam folia si lasam mai departe la copt pana carnita se rumeneste frumos impreuna cu cartofii.
Iata cum am impuscat doi iepuri dintr-o lovitura . Avem si friptura si garnitura .
Nu imi ramane acum decat sa va doresc :

Pofta Buna !!!!

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram