Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Clatite umplute cu carne si ciuperci






Ingrediente ptr clatite 20 clatite:

10 linguri mari de faina
2 oua
1/2 lingurita sare
20 gr drojdie
50 ml ulei
apa minerala

Ingrediente umplutura :

400 gr carne tocata
1 ardei gras
pasta de ardei (boia dulce)
2buc ceapa
1 cutie ciuperci felii (sau 300 gr ciuperci proaspete)
sare, piper dupa gust
ulei
300 gr cascaval razuit

Ingrediente ptr. panirat clatitele:

3 oua
pesmet
faina
sare

Cum procedam :

Punem in blender cele 10 linguri faina, ouale , drojdia , sarea si un pic de apa minerala si dam la turatia maxima . Se adauga treptat apa minerala pana ajungem la consistenta dorita a aluatului de clatite. Adaugam si cele 50 ml ulei in compozitie. Coacem clatitele in tava de teflon fara sa adaugam ulei . Obtinem (adica atat am obtinut eu ) 20 clatite.
Ne ocupam acum de umplutura. Ceapa si ardeiul gras il taiem marunt . Le punem la calit pe cca 100 ml ulei , adaugam apoi carnea tocata, sare , piper dupa gust , 1 lingurita boia dulce , si apoi ciupercile. Calim impreuna pe foc inca aproximativ 2 minute apoi punem apa cat sa acopere compozitia. Lasam sa fiarba pana scade apa si se formeaza un sos mai gros. Se amesteca si se trece la umplutul clatitelor .Pe fiecare clatita punem circa 2 linguri de umplutura , deasupra punem cascaval razuit.
Se ruleaza clatitele , se baga capetele , se dau prin faina, ou si apoi prin pesmet . Se pun la copt in ulei incins .
Se servesc calde cu sos de usturoi, tartar sau cu ce doriti fiecare .

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram