Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Ostropel de pui

Ostropel de pui

Acest ostropel de pui este una dintre mancarurile mele preferate pe care il pregatesc destul de des in aceasta varianta adaptata de mine. E stiut ca in reteta clasica se pune si ceapa, din pacate eu nu am voie sa mananc prajeli asa ca am adaptat reteta dupa gustul si nevoia mea. Si da, dupa parerea mea acest ostropel este mult mai gustos, asa ca vi-l recomand. Incercati de proba, sigur veti renunta la reteta clasica, cu ceapa. Un alt truc pe care il aplic pentru prepararea lui e sa prajesc carnea in cuptor, la gratar sau in friteuza cu aer cald.


In perioada verii il pregatesc din rosii proaspete, iarna insa folosesc rosii in suc de rosii, din conserva. In ambele variante, ostropelul din carne de pui iese delicios.
In aceasta reteta eu am folosit copanele de pui, insa se poate folosi si toate partile de la un pui intreg, chiar si pieptul. Daca aveti un pui de tara, iese si mai gustos.
Cimbrul si usturoiul sunt doua condimente care nu trebuie sa lipseasca din ostropel.
Mai jos va las inca o reteta de ostropel, in varianta de iarna, cu ceapa si ardei copti, recomand sa o incercati si pe aceasta!!

Ostropel de pui- Ingrediente

  • 7-8 buc copanele de pui
  • 700 g rosii proaspete
  • 2 linguri ulei
  • 1-2 lingurite cimbru uscat
  • sare si piper
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita fulgi de ardei iute
  • 2 lingurite de zahar
    • Pentru servire
  • patrunjel verde
  • mamaliguta calda
ostropel de pui

Ostropel de pui- Mod de preparare

Carnea de pui condimentata cu sare, piper si fulgi de ardei iute se pune la prajit in 2 linguri de ulei cat sa se rumeneasca usor pe toate partile.
Daca preferati sa nu o prajiti in ulei atunci condimentati-o, ungeti cu putin ulei si puneti-o in cuptor pe hartie de copt, la gratar sau in friteuza cu aer cald.

copanele de pui

Cand carnea este rumenita, se adauga rosiile decojite si tocate marunt, sare, piper, cimbru si zaharul.
Se completeaza cu 200 ml apa si se fierbe la foc potrivit pana ce sosul scade, capata consistenta si rosiile sunt gatite bine.

ostropel preparare

Aproape de final se adauga usturoiul trecut prin presa si se mai lasa pe foc 1-2 minute.
Se mananca cald alaturi de mamaliguta sau piure de cartofi. In ambele variante este delicios, aici am ales sa il prezint cu mamaliguta!!
Sa aveti spor si pofta!!


Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram