Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Carne de pasare

Pastrati un loc special la masa pentru carnea de pasare, fie sub forma de friptura, fie de escalop, sau alte preparate. Retete cu pui, retete cu curcan, retete cu gasca, retete cu pasare, fripturi

Piept de pui cu smantana si ciuperci

Piept de pui cu smantana si ciuperci

Aceasta reteta de Piept de pui cu smantana si ciuperci o pregatesc atunci cand nu vreau sa petrec mult timp in bucatarie sau cand vreau ceva bun, rapid si gustos!! Se poate face din mai multe tipuri de carne, piept de curcan, pulpe dezosate sau chiar bucati de carne cu os, insa atunci timpul de […]

Pui copt în pungă de hârtie

Pui copt în pungă de hârtie

Când avem poftă de un pui bine rumenit, suculent și crocant la exterior cumpărăm repede un pui fraged și proaspăt și pregătim un Pui copt în pungă de hârtie! Mama folosea această metodă de a coace puiul. Era zi de sărbătoare când ne pregătea pui la cuptor. Doamne ce bun era cum îl pregătea! De […]

Racitura- Piftie de curcan la Multicooker

Racitura- Piftie de curcan la Multicooker

Se stie deja ca raciturile se fac mai mult iarna, nu ca nu pot fi facute si pe timpul verii, insa e o mancare specifica anotimpului rece.Imi plac raciturile, cele din carne de porc sunt preferatele mele. Din pacate nu mai am voie, asa ca ma multumesc si cu aceasta Piftie-Racitura de curcan la Multicooker. De […]

Piept de pui in sos vanatoresc

Piept de pui in sos vanatoresc

Aveam cumparat un pui crescut la tara, de la care pieptul l-am pus deoparte pentru a pregati acest Piept de pui in sos vanatoresc, si din restul am pregatit o ciorba de pui cu tarhon si o friptura cu maghiran. Am pus la treaba cu mari emotii noul aparat Multicooker cu gatire la presiune de […]

Escalop de pui cu piersici si pesto

Escalop de pui cu piersici si pesto

Ce poate fi mai bun intr-o zi fierbinte de vara decat o mancare savuroasa ce se pregateste usor si in care sa descoperi aromele verii. Astazi va propun o reteta in care am adunat fragezimea pieptului de pui, dulceata si aroma piersicilor, savoarea sosului pesto pregatit cu busuioc proaspat si cremozitatea mozzarellei.Reteta de escalop de […]

pui la cuptor cu unt si lamaie

Pui la cuptor cu unt si lamaie

Prima mea reteta video din acest an este acest pui la cuptor cu unt si lamaie sau asa cum mai este cunoscut- butterflied chicken. Este o reteta simpla, rapida dar cu un final peste asteptari!! Cand mergeti la cumparaturi recomand sa alegeti un pui grill de maxim 1,5kg, ar fi ideal sa gasiti din ala […]

Gasca pe varza

Gasca pe varza

Gasca pe varza, era un fel principal gatit des de mama mea la noi in familie. Cand primea de la bunici gasca era obligatoriu sa faca acest fel. Folosea pulpele si aripile, iar pe restul de gasca pregatea o supa dulce, levese cum ii spunem noi cu gartene, sau razalai. In continuare pregatesc si eu […]

saramura de pui cu rosii si ardei

Saramura de pui cu rosii si ardei

Iata-ne si la ultima reteta cu carne de pasare pregatita in colaborare cu Ferma Vranceana- Avicola Focsani. De aceasta data, vedetele sunt copanelele de pui pe care m-am gandit sa le pun in valoare facand din ele cea mai gustoasa Saramura de pui cu rosii si ardei.Este o reteta simpla, rapida si foarte gustoasa pe […]

pui pe sticla la cuptor

Pui pe sticla la cuptor

Astazi va prezint a treia reteta din colaborarea nostra cu Ferma Vranceana– Avicola Focsani.Fiindca puiul grill a fost produsul focus, nu puteam sa il pun altfel in valoare decat sa il gatesc intreg, la cuptor.Deci recomandarea noastra este reteta de Pui pe sticla la cuptor.Puiul pe sticla  este o reteta simpla, usor de pregatit si […]

Ficatei de pui in sos picant

Ficatei de pui in sos picant

Asa cum va spuneam in reteta anterioara, pana la sfarsitul lunii august, in fiecare zi de luni, vom posta cate o reteta ce va fi sursa de inspiratie pentru concursurile organizate de Ferma Vranceana- Avicola Focsani pe paginile lor de Facebook si Instagram.Pentru a sti ce trebuie sa faceti si cum va puteti inscrie, cititi regulamentul […]

Piept de pui cu rosii si mozzarella

Piept de pui cu rosii si mozzarella

Cu aceasta reteta de Piept de pui cu rosii si mozzarella dam startul unei frumoase colaborari  cu Ferma Vranceana- Avicola Focsani, colaborare ce se va desfasura pe tot parcursul lunii august .Despre ei va putem spune ca sunt producatori de carne de pasare de peste 30 de ani si care prin munca si pricepere au […]

Muschiuleti de pui in crusta de parmezan

Muschiuleti de pui in crusta de parmezan

Ati reusit in vara asta sa iesiti la iarba verde? eu inca nu, dar sper sa o fac cat de curand . Si fiindca nu imi doresc decat sa stau la aer curat pe o paturica, voi duce cu mine un cos de picnic in care voi pune cateva gustari rapide printre care si acesti […]

Pui pe capac

Pui pe capac

Acest Pui pe capac este o reteta pe care mama mea o facea des mai ales cand eram copil. Era atat de bun puiul astfel pregatit!Erau vremuri mai grele acum 40 de ani si nu mereu avea norocul sa cumpere un pui, dar si cand cumpara aceasta metoda de a il prepara era preferata ei, […]

balotina de pui cu fistic si cascaval

Balotina de pui cu fistic si cascaval

Desi la prima vedere ar parea un preparat mai complex, balotina de pui cu fistic si cascaval este un preparat chiar usor si numai bun de pregatit pentru o masa speciala intr-o zi de sarbatoare ca aceasta!!Desi are un nume pompos, balotina se traduce intr-un rulou din pulpa de pui umpluta cu un amestec de […]

Chiftelute de Pui Kiev

Chiftelute de Pui Kiev

Aceasta reteta cu Chiftelute de Pui Kiev, a pornit de la reteta de Pui Kiev al colegei mele postata cu ceva vreme in urma. Pentru Puiul Kiev puteti folosi Untul aromatizat cu patrunjel si usturoi Din igredientele date mai jos ies suficiente chiftele pentru a servi cel putin 7 persoane, daca socotim de caciula la […]

Urmareste-ne si pe Instagram