Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pui la cuptor

Sunt sigura ca multi dintre voi ati pregatit macar o data pui la cuptor, se poate face in diferite variante, dupa gustul fiecaruia .

De aceasta data eu am ales sa-l pregatesc intreg cu legume alaturi , si desi e o reteta simpla a avut mare succes.

La noi in casa se consuma mai mult carne de pui , asa ca o pregatesc in diferite variante, de la clasicul ostropel de pui pana la piept de pui umplut sau chiftelute din piept de pui

Daca serviti alaturi si un pahar cu vin Maiastru Sauvignon Blanc -Crama Oprisor, transformati o masa simpla intr-un adevarat festin!!

Ingrediente

un pui cam de 1,300kg

piper,

sare,

cimbru,

boia iute,

o lingurita fulgi de usturoi

3 lingurite sos de soia

2 lingurite de miere

un cub de unt

Garnitura

3-4 morcovi

2-3 ceape rosii

2 mere

o gutuie

broccoli

3-4 cartofi

sare,

piper

100 ml vin alb sec

Cantitatile la garnitura le alegeti in functie de numarul de persoane sau de cat de mult va plac legumele 🙂

Mod de preparare

Puiul spalat bine se usuca cu prosoape de hartie dupa care se sareaza si se unge foarte bine cu untul moale, atat in interior cat si la exterior.

Se condimenteaza cu amestecul de cimbru, piper, boia iute, fulgi de usturoi, apoi se aseaza intr-o forma de ceramica (puteti folosi si o tava normala)

in care am pus un pic de ulei si legumele(ceapa, cartofii si morcovii)taiate dupa preferinta si condimentate cu sare si piper.

Punem  si vinul, acoperim cu o folie de staniol si dam la cuptor pentru 20 min .

Indepartam folia si lasa sa se rumeneasca timp  in care ungem puiul cu amestec de sos de soia si miere de albine.

Cat timp sta puiul la cuptor fierbem brocolii in apa cu sare , iar merele si gutuia taiate felii mai mari le calim in putin unt.

Cand puiul este patruns si rumenit se serveste alaturi de legume, fructele calite, buchetele de broccoli si sosul format.

Pofta buna!!

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...