Azi fiind contra cronometru , din putinele ingrediente ce le aveam la indemana am incercat sa pregatesc ceva bun ,dar si rapid.
Ingrediente :
4 buc.pulpe pui
200 gr ciuperci champignon
1 ceapa
4 rosii
4 catei usturoi
2 ardei kapia
1/2 ardei gras
5 linguri ulei
unt pentru uns vasul in care coacem pulpele
1 lingurita sare
1 lingurita piper macinat
1 cub supa de pui
1 lingurita maghiran (uscat )
1 lingurita patrunjel verde (uscat)
150 ml apa
Preparare:
Ardeiul kapia si ardeiul gras il taiem felii. Ceapa o taiem pestisori (felii), usturoiul il feliem si pe el .Rosiile le oparim in apa fierbinte si le decojim ,dupa care le taiem felii. Ciupercile le curatam si feliem si pe ele. Punem uleiul la incins si prajim timp de cateva secunde pe ambele parti pulpele dupa care le scoatem deoparte. In uleiul ramas calim ceapa si ardeii feliati . Legumele le punem in vasul termorezistent sau de ceramica uns in prealabil cu putin unt(daca nu dispunem de asa ceva folosim o tava mai adanca).Calim in acelasi ulei ciupercile feliate pret de cateva secunde dupa care le adaugam la legume. Peste acest pat de legume asezam pulpele de pui si rosiile feliate. Sfarmam cubul de supa deasupra , adaugam 1 lingurita rasa de sare , 1 lingurita de piper macinat ,usturoiul feliat patrunjelul verde si maghiranul. Deasupra turnam circa 150 ml apa dupa care dam vasul la cutorul preincalzit pentru circa 40 minute. La jumatatea timpului intoarcem pulpitele si lasam mai departe la cuptor.
Servim cu garnitura de cartofi naturi sau pireu de cartofi sau de ce nu ,cu o mamaliguta fierbinte.
Pofta Buna !!!
Comentarii recente
Mariana
27/01/2010 at 22:05Grozav si foarte bunnnnnn!
VIO
28/01/2010 at 00:27Bunaseara!Super reteta,ca de altfel toate de pe acest blog.
Putem face schimb de bannere daca va intereseaza,blogul meu e inca la inceput,dar am cativa cititori.
O seara buna!
Loredana
28/01/2010 at 11:32voi si cand va grabiti tot arta faceti in bucatarie! pofta buna!
xxl
28/01/2010 at 11:43Eu fac o reteta asemanatoare, doar ca pun si celelalte parti ale puiului, mai multe rosii, ardei copti, vinete coapte si dovlecei. O bunatate!
sarah
29/01/2010 at 19:47arata tare bine dar de unde iau eu maghiran in pakistan??se poate renunta la el?
Tunde
29/01/2010 at 21:03ceau … as vrea sa te rog ceva … daca poti sa contribui si tu la salvarea unei vieti … scuze ca este inafara subiectului … este vorba de un baietel de numai 5 ani Catalin …diagnosticat cu tumoare maligna pe creier … care are nevoie de bani pt acoperirea costurilor tratamentului care ii va salva viata … fara acest tratament va muri …o poveste cutremuratoare reala a unor parinti care si-au mai pierdut un copil acum cativa ani in acelas mod … contribuie si tu cu un simplu post pe blogul tau despre cazul lui Catalin … eventual cine doreste poate sa ataseze benarul cu cazului lui Cata pe blogul lui ar fi un mare ajutor …
pt detalii: http://sperantaptcata.blogspot.com sau http://dr-tunde-pantea.blogspot.com
multumesc si imi cer scuze daca acest mesaj te-a deranjat intr-un fel …
Tunde
Leila
29/01/2010 at 22:09Bine te-am gasit Sarah ! Poti renunta la el si pui un surplus de patrunjel .
sarah
30/01/2010 at 20:29merci mult de raspuns,promit sa incerc reteta.poate il pot face pe sotul meu macar sa guste:))