Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Bastonase de carne in manta de bere








Ingrediente :
500 gr carne porc
2 linguri zahar
2 linguri miere albine
1 1/2 lingurita sare
3 linguri sos de soia
1 lingurita sos Worcestershire
1 lingurita piper
2 oua
6-7 linguri faina
200 ml bere
sare
ulei pentru prajit

Preparare:
Intr-un vas punem toate ingredientele pentru asa zisul bait in care vom tine carnita la rece circa 1-2 ore . Adica , amestecam 2 linguri zahar, cu miere de albine, sare, sos de soia, sos worcestershire si piper si la acest amestec adaugam carnita de porc taiata fasii subtiri. Amestecam bine ca fasiile de carne sa se impregneze cu acest bait , acoperim vasul si dam la rece pentru circa 1-2 ore .
Pregatim mantaua cu care vom panira carnita. In vas punem cele 2 oua impreuna cu cei 200 ml bere , mixam apoi adaugam treptat faina si sare dupa gust. Trebuie sa obtinem un aluat mai gros decat la clatite. In acest aluat tavalim bucatile de carne apoi le prajim in ulei incins. se scot pe servet de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei si se poate servi ,dupa preferinta cu sos tartar, ketchup si pasta de hrean , sau de ce nu …se poate servi alaturi o garnitura de orez .

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram