Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Frigarui la Gratar








Ingrediente :

5-6 pulpe pui partea superioara
400 gr piept de porc (poate sa fie si ceafa sau pulpa porc)
2 ardei grasi (rosii, galbeni , verzi , de care dispuneti)
5-6 bucati ceapa
slanina afumata
sare. piper macinat, delikat (optional)
ulei
tepuse de lemn pentru carne

Preparare :

Pulpele de pui trebuie sa fie mai maruntele . Se dezoseaza (vezi la mici secrete cum dezosam pulpa de pui 🙂 ) si se pun deoparte . Pieptul de porc se portioneaza in cuburi potrivite ,la fel si slanina. Se pune intr-un vas circa 150 ml ulei (dar cantitatea de ulei folosit depinde de cantitatile de carne si restul ingredientelor ) punem sare, delikat si piper din abundenta (eu la cantitatea descrisa am pus aproximativ 1/2 lingura supa sare, 2 linguri supa delikat , si 1 lingurita cu varf piper macinat). Curatam ardeii si ceapa . Ii spalam sub jet de apa si ii portionam (ceapa taiem felii mai groase , eu am taiat-o in 4 ). Amestecam uleiul cu condimentele amintite mai sus si obtinem baitul in care vom pune bucatile de carne ,slanina afumata, ceapa si ardeii. Amestecam totul ca baitul sa patrunda toate ingredientele (daca nu e suficient ulei mai adaugam ) , acoperim vasul si il dam la rece pentru 3-4 ore .
Dupa ce am lasat carnita,slanina, impreuna cu ceapa si ardeii la odihna in bait incepem sa tragem totul pe tepusele de lemn . Incepem cu carnita de pui ( pliem pulpa in doua sa fie mai grosuta) , punem o buc de slanina , ardei , ceapa , carne de porc , iar slanina ….. . Ordinea o stabiliti in functie de preferinta fiecaruia .
Asezati frigaruile pe gratarul incins unde le veti lasa pana se rumenesc frumos .

Pofta Buna !!!!

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram