Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Fripturica de Primavara- Tavaszi Rakott Szelet










Ingrediente :
1.5 kg – 2 kg cartofi
8-10 felii carne porc (poate sa fie pulpa , cotlet , ceafa)
1 ardei gras mai maricel (sau 2 ardei)
2-3 rosii
500 ml smantana
400 ml lapte
sare
untura sau unt sa ungem tava

Preparare :

Carnea o batem sa o subtiem (nu trebuie sa fie exagerat de subtiri cam cat latul lamei de cutit) si o condimentam cu sare din abundenta. Cartofii se vor curata si felia rondele mai subtiri . Ardeii , rosiile le taiem rondele asemeni.Cele 500 ml smantana il vom subtia cu 400 ml lapte si vom pune sare dupa gust in acest amestec.
O tava mai adanca o ungem din abundenta cu untura sau daca nu aveti puteti folosi si untul . Asezam in tava unsa jumatate in cartofii feliati peste ei asezam feliile de carne condimentate cu sare . Peste carnea frumos aranjata asezam feliile de ardei si rosii. Acum ca am impodobit asa frumos tava turnam peste jumatate din smantana subtiata cu lapte. Acoperim totul cu cealalta parte de cartofi , si turnam peste ei si restul ramas de smantana subtiata.
Acoperim tava cu o folie de aluminiu si o dam la cuptorul preincalzit pentru circa 30 minute , dupa care luam folia si lasam sa se rumeneasca frumos cartofii de deasupra.
Se serveste fierbinte, stropit daca doriti cu un sos de maioneza si smantana si ketchup .

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram