Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Carne de porc si vita

Nu va vor lipsi idei de retete pentru preparatele din carne, fie simple, fie laborioase.
Retete carne porc, retete carne vita, retete diverse, retete cu imagini.

Rulada de carne

Rulada de carne (cantitati pentru doua rulade ) Ingrediente 12 fasii de bacon (15-20 cm lungime/ 4-5 cm latime) 500 gr pulpa de porc 2 cepe rosii 2 oua 3 catei usturoi marar patrunjel sare piper boia dulce cimbru 4 bucati carnati proaspeti subtiri fasii de ardei capia copt 150 gr cascaval 50 ml ulei […]

Rulada de carne in bacon

Rulada de carne in bacon

Rulada de carne in bacon este o rulada ce se preteaza la ocazii speciale mai ales de sarbatori, de Craciun, Revelion, Paste. Este foarte buna la gust, dar si la aspect. Cu siguranta veti impresiona musafirii sau familia cu aceasta Rulada de carne in bacon. Ingrediente Rulada de carne in bacon: 16 felii de bacon […]

Cordon Bleu cu ardei copti si cascaval

  Cordon Bleu cu ardei copti si cascaval Un  Cordon Bleu  ce iese din tiparele clasice va prezentam azi  .  Speram ca aceasta combinatie de ardei copt si cascaval  sa fie pe placul vostru. Cordon Bleu cu ardei copti si cascaval Ingrediente : 1 buc cotlet de porc (vita) sau piept de pui, curcan, ardei […]

Carnati pentru gratar

Carnati pentru gratar

Carnati pentru gratar, carnati bine condimentati, perfecti pentru gratar proaspeti sau afumati dupa gustul fiecaruia. Zicem noi ca am gasit dupa multe incercari de-a lungul anilor echilibrul perfect intre ingredientele folosite.Nici prea mult usturoi, nici prea mult piper, dar nici prea mult boia. Ingredientele se afla in echilibru la aceasta reteta de Carnati pentru gratar. […]

Mamaliga cu jumari si cas

Ingrediente mamaliga: 1 l apa, 2 cani faina porumb, 1 lingurita sare, Alte ingrediente: 500 g jumari de porc, 500 g cas de oaie sau vaca, 4-5 linguri untura, sare, smantana pentru servit, Preparare mamaliga frecata : Punem apa la fiert cu 1 lingurita sare . Faina de mamaliga o adaugam cand apa fierbe in […]

Ceapa Umpluta

Ingrediente: 4 bucati ceapa (aproximativ 800 g), 30 g unt, 7 linguri smantana, 400 g carne din carnati afumati, 1/2 legatura patrunjel verde tocat, sare dupa gust,  Preparare: Curatam cepele si le scufundam in apa clocotita in care punem 1 lingurita de sare. Lasam sa fiarba pe jumatate. Le scoatem si le lasam sa se […]

Mititei

Am avut in plus carne tocata de porc mai grasa si piept de rata salbatica. Nu am stat mult pe ganduri si am decis sa fac o pasta de mici (mititei)ca doar e mult mai bun ce isi face omul cu mana lui decat ce cumpara….. Rezultatul a fost pe masura. Au iesit niste mititei […]

Chiftele cu ceapa

Azi am pregatit Chiftele cu ceapa, si au fost tare apreciate de cei care le-au gustat. Sunt foarte bune cu piure de cartofi alaturi si o salata de rosii cu castraveti, dar se potrivesc de minune si cu un Sos de rosii usor picant. Sosul de rosii pentru chiftele cu ceapa se pregateste foarte rapid […]

Frigarui din ceafa de porc

Ingrediente 500 gr ceafa de porc un ardei gras rosu un ardei gras galben o ceapa mare un pumn de rosii cherry sare piper Ceafa se taie bucati potrivite,la fel procedam si cu ardeii si ceapa.Inainte de a monta frigaruile daca folositi tepuse de lemn e indicat sa le tineti in apa calduta 10 min […]

Cotlet de porc umplut

Ingrediente: 8 felii de cotlet de porc, 8 oua fierte, 16 felii kaizer afumat, mustar, 500 ml bere, sare, piper, 100 ml ulei(sau 3 linguri de untura topita), 4-5 catei usturoi zdrobiti, 500 ml supa de carne sau legume, Preparare: Feliile de cotlet le batem sa le subtiem putin dupa care le ungem cu mustar […]

Ciolan in sos de vin

Ciolan in sos de vin

Din ciolanul de porc se pot pregati retete variate ce pot face ca masa de sarbatori si nu numai sa devina un adevarat festin Poti face ciolan afumat si atunci il poti folosi la fasole cu ciolan afumat, il poti condimenta si introduce la cuptor cu vin si ceapa rosie  si atunci obtii  un delicios […]

Caltabosi-Majos Hurka

Caltabosi-Majos Hurka

Caltabosi-Majos Hurka se prepara in familia noastra de zeci de ani.Reteta o avem de la bunica, iar mama a imbunatatit-o adaugand un ingredient special folosit de o matusa din Ungaria care da acestui preparat un gust deosebit.In reteta veti gasi acel condiment care da gustul acestui Caltabosi-Majos Hurka. Noi preparam caltabosul cu orez, dar soacra […]

Rulouri cu orez si sunca

INGREDIENTE: cotlet de porc, orez, ciuperci, rosii, ceapa, patrunjel verde, sare, piper alb macinat, sunca, cascaval, ulei, faina, pesmet, oua PREPARARE: Cotletul se portioneaza si se bate subtire. Se condimenteaza cu sare si piper. Punem la incis 3-4 linguri ulei si calim ceapa. Ciupercile le spalam si taiem apoi cubulete .Rosia se decojeste si taie […]

Ciolan cu mamaliguta

INGREDIENTE: 1 bucata ciolan porc crud, 400 g piept de porc afumat, 5 bucati rosii decojite, 7-8 bucati ceapa, 4-5 catei usturoi, 150 ml vin alb demisec, 1/2 lingurita nucsoara macinata, sare,piper macinat, 75 ml ulei(sau 1 lingura cu untura de porc), PREPARARE: Ciolanul il perpelim la flacara sa ne asiguram ca nu a mai […]

Chiftelute Marinate

INGREDIENTE : 500 g carne tocata ( de preferat vita , manzat dar merge si cea de porc sau pasare ), 2 bucati ceapa, 2 oua, 1/2 legatura patrunjel verde, sare,piper, 3-4 linguri faina, 1-2 linguri zahar, 1 foaie dafin, 300 ml bulion(suc de rosii), 200 ml apa, 150 ml ulei, PREPARARE: Ceapa se curata […]

Urmareste-ne si pe Instagram