Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Carne de porc si vita

Nu va vor lipsi idei de retete pentru preparatele din carne, fie simple, fie laborioase.
Retete carne porc, retete carne vita, retete diverse, retete cu imagini.

Chiftelute Marinate

INGREDIENTE : 500 g carne tocata ( de preferat vita , manzat dar merge si cea de porc sau pasare ), 2 bucati ceapa, 2 oua, 1/2 legatura patrunjel verde, sare,piper, 3-4 linguri faina, 1-2 linguri zahar, 1 foaie dafin, 300 ml bulion(suc de rosii), 200 ml apa, 150 ml ulei, PREPARARE: Ceapa se curata […]

Carbonade Flamande

INGREDIENTE: 500 g pulpa porc, 2 linguri de ulei , 1 lingura de faina, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 200 ml bere bruna, 200 ml apa calda, 1/2 lingurita otet de vin rosu(eu am folosit 1 lingura de vin rosu) felii de bagheta, 2 linguri de mustar clasic, 1 lingurita de zahar tos, 1 […]

Sarmale cu scrobi si varza dulce

INGREDIENTE SCROBI (TARHANA SAU RAZALAI): 4 oua, faina cat cuprinde ouale, un praf sare , INGREDIENTE UMPLUTURA : 500 g carne tocata, Scrobi(razalai,sau tarhana), 4 buc.ceapa mijlocie, 3 ardei grasi, 1 lg boia dulce, 2 lg de untura, sare, piper, 1legatura patrunjel verde, slanina afumata, ALTE INGREDIENTE: 2 capatani varza dulce, 1 bucata ciolan afumat, […]

Ardei umpluti in sos de rosii

INGREDIENTE: 500 gr carne tocata porc (pui,curcan,vita ,la alegerea fiecaruia), 300 gr orez, 2 buc ceapa, 1/2 litru bulion, sare, piper , 1 lingura boia,maghiran, frunze telina, 100 ml ulei, 15-20 buc ardei grasi, 10 bucati rosii, 1 lingura piper boabe, INGREDIENTE SOS ROSII : 300 ml bulion, 50 ml ulei, 1 lingura faina, sare,zahar […]

Rulouri in aluat fraged- Rulouri Thailandeze Po Pia Thot

INGREDIENTE UMPLUTURA: 500 g carne tocata( pui, porc sau vita la alegere ) 2 morcovi de marime medie, 1 bucata telina, 3 catei usturoi, 1 ardei iute(sau jumatate daca e foarte picant), 1 lingurita zahar, 2-3 linguri ulei pentru calit, sare,piper macinat dupa gust, galbenus pentru a unge rulourile, ulei pentru prajit , aluat fraged […]

Rulada de ciolan afumat cu usturoi

Rulada de ciolan afumat cu usturoi

Rulada de ciolan afumat cu usturoi este o reteta pe care o pregatesc an de an pentru Craciun. Nu lipseste de pe masa noastra in dimineata de Craciun alaturi de Pasta de hrean.Va recomand sa incercati si voi aceasta reteta, sigur veti fi la fel de incantati ca noi. Ingrediente Rulada de ciolan afumat cu […]

Tocanita de burta cu creier

Ingrediente: 1 kg fideluta de burta (prefiarta) 3-4 bucati ceapa de marime mijlocie rosie (dar se poate folosi si cea alba) 2 ardei grasi crema de gulyas (daca nu aveti inlocuiti cu boia) 3-4 rosii decojite 1 ardei iute taiat felii un pic de patrunjel verde maruntit 3 catei de usturoi 4 linguri de Ketchup […]

Cotlet de porc cu ananas

Ingrediente pentru 1 portie 200gr cotlet porc cu os 3 felii de bacon 1 rondea de ananas 50 gr unt 2 lg ulei de masline sare piper boia de ardei dulce condiment pentru cotlet de la kotanyi sare Garnitura amestec de legume piure de cartofi Mod de preparare Cotletul de porc se condimenteaza cu amestecul […]

Tocanita cu Clatite

Ingrediente : 500 gr carne porc (pulpa) 50 ml ulei 2 bucati ceapa 1 ardei gras 4-5 bucati rosii 1 lingurita boia iute (se poate folosi si cel dulce ) sare,piper dupa gust 400 g smantana 200 g cascaval 1 lingurita maghiran 10 linguri faina 2 oua apa minerala 1 lingurita sare 50 ml ulei […]

Bastonase de carne in manta de bere

Ingrediente : 500 gr carne porc 2 linguri zahar 2 linguri miere albine 1 1/2 lingurita sare 3 linguri sos de soia 1 lingurita sos Worcestershire 1 lingurita piper 2 oua 6-7 linguri faina 200 ml bere sare ulei pentru prajit Preparare: Intr-un vas punem toate ingredientele pentru asa zisul bait in care vom tine […]

Tocanita de porc cu sos de cascaval si bilute de cartofi prajiti

Ingrediente : 400 gr carne porc 1 ceapa mijlocie 2 catei usturoi 50 ml ulei 1 lingurita maghiran piper macinat, sare, boia iute Ingrediente sos cascaval : 200 gr cascaval 4-5 linguri smantana 1 lingura unt sare dupa gust Ingrediente garnitura de cartofi: 400 gr cartofi 1 legatura patrunjel verde 1 ou 5 linguri faina […]

Varza murata cu piept de porc afumat si carnati

Ingrediente: 500 gr piept de porc afumat , 1 fir carnat afumat (de casa ), 1 kg varza murata , 2 bucati ceapa alba , 50 ml ulei ptr sare,piper macinat,cimbru maruntit, boia dulce , Preparare : Ceapa curatata si spalata o taiem marunt. Pieptul de porc afumat il taiem bucati potrivite la fel si […]

Pilaf de orez

Ingrediente : 300-400 g carne porc (pulpa ), 2 bucati ceapa , 1 ardei gras , 2-3 bucati rosii decojite , 100 ml ulei , 1 cana orez , sare, piper dupa gust , 1 lingurita boia dulce , Preparare : Carnea o portionam bucatele potrivite . Ceapa curatata o taiem marunt ,la fel si […]

Cordon Bleu clasic

Ingrediente : 1 buc cotlet de porc (vita) sau piept de pui, curcan, felii subtiri de sunca presata, bastonase de cascaval, sare,piper dupa gust, oua,faina,pesmet ulei ptr. prajit   Pregatire : Taiem cotletul in felii mai grosute , le batem subtiri ( intre pungi astfel nu stropim in jur si nici carnea nu se rupe […]

Ceafa umpluta

Ingrediente 1,5kg ceafa 3 carnati oltenesti 400 gr ciuperci proaspete cascaval usturoi ardei uscat rosu piper cimbtu ierburi provance boia dulce sare vin roze 1 lg faina sau 1 lgt amidon Garnitura cartofi cu usturoi fasole verde si galbena sote Mod de preparare Ceafa de porc se desface intr-o felie mai mare ,se condimenteaza cu […]

Urmareste-ne si pe Instagram