In urma cu ceva timp am prezentat o serie de retete fara zahar in care am folosit indulcitorul natural Green Sugar, pe baza de rebaudiozida A, din extract uscat din frunze de Stevia ( Stevia rebaudiana) si eritritol.
Acum incercam noul produs scos pe piata de Laboratoarele Remedia, Green sugar Gelifiant conceput special pentru dulceturi.
Si cei care au probleme cu glicemia pot savura dulceturile, gemurile pregatite cu Green Sugar Gelifiant. Dulceata pregatita cu Green Sugar Gelifiant nu se deosebeste cu nimic de dulceata pregatita cu zahar, este la fel de buna si aromata.
Ingrediente Dulceata de capsuni si visine :
600 g capsuni
400 g visine
100 ml visinata (se poate renunta)
523 g Green sugar Gelifiant
1 lamaie
Preparare Dulceata de capsuni si visine :
Spalam capsunile, le curatam de codite si le lasam la scurs. Visinele se spala si se indeparteaza samburii. Punem intr-o cratita capsunile si le zdrobim. Adaugam visinele ce se zdrobesc si ele putin.
Punem cratita pe foc si adaugam visinata (se poate omite visinata) si lasam sa fiarba 10 minute amestecand mereu in cratita. Adaugam zeama de la lamaia stoarsa si 523 g Green Sugar Gelifiant(1 pachet) si fierbem mai departe la foc mic pentru 7 minute.
Dulceata astfel obtinuta se pune in borcane, se inchid cu capace si le intoarcem pentru 5 minute cu capacul in jos. Borcanele cu dulceata se aseaza la dunst uscat pana a doua zi cand sunt complet reci(dunst uscat = in paturi).
Spor la conservarit! Speram sa va fie pe plac si aceste dulceturi fara zahar !