Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Gogosari dulci acrisori in sos de mustar

gogosari-dulce-acrisori-in-sos-de-mustar-1

Gogosari dulci acrisori in sos de mustar
Ingrediente:

4 kg gogosari,
400 g mustar dulce,
2 cani ulei,
2 cani zahar,
2 cani otet,
3 linguri sare,
piper boabe,
foi de dafin,

Preparare:
Gogosarii se curata de cotor si seminte si se spala. Ii taiem fasii de 2 cm. Intr-o oala mai mare punem la fiert uleiul, otetul,mustarul, zaharul, sarea si cand clocoteste adaugam gogosarii feliati. De cand incepe sa dea din nou in clocot lasam sa fiarba nu mai mult de 10 minute. Oprim focul,adaugam 1 plic praf conservant, asezam gogosarii in borcane,punem cate o foaie de dafin si cateva boabe de piper(circa 1/2 lingurita) turnam deasupra sosul rezultat capsam borcanele (sau punem capac) si le asezam intre paturi la dunst uscat.
Din cantitatile date in reteta am obtinut 7 borcane de 800 ml cu gogosari.

Comentarii recente

  • Geta

    31/08/2012 at 09:39

    Super reteta!! O sa o fac si eu!!! multumesc pentru ca specifici si nr de borcane si cantitatea lor, pentru gospodinele mai putin experimentate. :))

  • Mihaela

    31/08/2012 at 09:43

    Buna fetelor,
    Arata foarte bine, dar vreau sa intreb cu cum se pot servi ? Ca si garnitura ?

    Multumesc,
    Mihaela

    • Lory

      31/08/2012 at 11:04

      Mihaela se pot servi ca si garnitura la o friptura dar si ca salata…adica sa insoteasca o mancare.O poti folosi si in salata orientala :)…e foarte buna!!

  • Angelica

    31/08/2012 at 10:48

    Ooooo Lia,da’ ce bine arata!!!!
    Imi sacrific ladita de gogosari si ii pun asa,imi plac si reteta e super tare,n-am mai auzit de combinatia asta.
    Revin cu impresii.
    Te puup si pe tine Lory draga:-)))
    Zi faina fete dragi!

    • Lory

      31/08/2012 at 11:08

      Angi vad ca Lia i-a lasat in bucati mai mari …eu am facut aceasta reteta acum multi ani dar am taiat gogosarii fasii mai subtiri …se aseaza si altfel in borcan si se combina mai bine cu sosul .Dar si in varianta asta as pregati si eu …desi ai mei nu prea se dau in vant dupa asa ceva …iar eu nu am voi :(…dar pentru a pune la o salata orientala sau la o friptura cand am musafiri, tot as face si eu cateva borcanele .
      Te pup :* O zi buna si tie !!

  • Simona

    31/08/2012 at 11:29

    Am mancat la o prietena si sunt ffff buni, sper sa apuc sa fac si eu;-). Multumim pt reteta.
    Simona

  • Top Cuisine avec Lavi

    01/09/2012 at 09:38

    Suna interesant! Nu am mancat niciodata! Poate fac si eu o portie.

  • Rocsy Ciobanu

    01/09/2012 at 22:34

    Cat de interesanta.Eu fac gogosari in sos, pun mustar dar si pasta de tomate.

  • Anonymous

    01/09/2012 at 22:35

    Doamneeee….am mancat gogosari preparati asa acum 10 ani si n-am indraznit sa cer reteta si nici n-am mai vazut-o pe undeva. E dementiala!!! Merge tare bine cu o slana!! Carmen L.

    • Lia

      14/09/2012 at 22:42

      Carmen, acum ai reteta pot sa te pui pe treaba :)Merge cu slana si inca cum :)))) Pupice :*

  • Anonymous

    14/09/2012 at 16:25

    Reteta e minunata o prepar de multi ani si eu .AS vrea sa va atrag atentia ca ati uitat sa spuneti de otet cind il puneti.

  • Cristina Georgeta

    14/09/2012 at 16:29

    Buna ziua fetelor, eu am facut aproape aceeasi reteta, dar fara mustar. Ce particularitate are mustarul in aceasta reteta? Ce schimba ca si gust? Va pup si astept raspuns. <3

    • Lia

      14/09/2012 at 22:43

      daca adaugi mustar e mult mai delicat gustul …. In plus obtii un fel de pasta , crema ce o poti servi si pe paine ….hmmm

    • Cristina Georgeta

      15/09/2012 at 15:31

      Buna, daca am ardei kapia in loc de gogosari, schimba ceva? Mersi. Pup

    • Lia

      16/09/2012 at 00:34

      Cristina , merge si cu ardei kapia daca va place 🙂 Eu azi am incercat cu ardei kapia copti …a iesit super !!! deci dai bataie …

  • Cristina Georgeta

    15/09/2012 at 11:23

    Multumesc pentru raspuns, Lia. Am fost in targ si n-am gasit gogosari frumosi, dar am luat 10kg de ardei kapia. Pot face aceeasi reteta sai imi dai alta asemanatoare? Multumesc. Pupici..<3

  • Anonymous

    16/09/2012 at 16:43

    IMI PUTETI SPUNE VA ROG CU CE AS PUTEA INLOCUI CONSERVANTUL???AM TOATE INGREDIENTELE DAR IMI LIPSESTE CONSERVANTUL SI NU AM DE UNDE SA-L CUMPAR!VA MULTUMESC!

  • Anonymous

    04/10/2012 at 17:18

    Eu fac mereu fara conservant si pun borcanele la cuptor 35 min la 120 grade.

    • Gabi

      13/09/2016 at 16:44

      Nu folosesc conservant la nimic.Nici aspirina . Dau totul la duns… Cate borcane ies? Cu aproximatie…

  • Borza Florin

    14/10/2013 at 07:59

    Daca pun mustar de dijon este bine???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram