Muraturi asortate cu otet

Print Friendly




Poate va intrebati ce fac cu atatea muraturi ? Ba in saramura , ba in otet …. Ei bine, va raspund eu la intrebare . Jumate din familie e pentru muraturile puse in saramura , iar cealalta e pentru muraturile puse cu otet . Sa nu fie nemultumita una din parti punem in fiecare an 2 butoiase cu muraturi ,deci …fiecare parte cu butoiasul lui :)

Ingrediente:

10 l apa
300 gr sare
700 gr zahar
50gr piper boabe
50 gr mustar boabe
5 bucati hrean
10 foi frunze dafin
10 aspirine
2.5 l otet de 9 grade ( sau dupa gust )
1 pachet sare lamaie
1/2 lingurita borken(optional)
frunze telina verde
morcovi taiati
marar uscat
cimbru uscat cateva crengute

gogosari
gogonele
castraveti
conopida
ceapa
usturoi
varza rosie
varza alba
ardei iuti
gutui

Preparare :

Asezati crengutele de marar si cimbru, frunze de telina pe fundul butoiasului si cateva felii de morcovi, asezati legumele ce doriti sa le murati in recipient dupa care puneti saramura la fiert.Punem apa la fiert , adaugam sarea, zaharul si cand da in clocot se pune piperul, mustarul , sarea de lamaie, otetul si lasam sa dea cateva clocote.Se ia de pe foc saramura si se dizolva in ea cele 10 aspirine. Printre legume punem fasii de hrean , foi de dafin apoi turnam peste legumele frumos asezate in butoi saramura fierbinte . Inchidem cu capacul butoiasul si il punem frumos la loc racoros pana toate legumele sunt bine murate. Se mureaza in circa 2-3 spatamani. Dupa ce sunt murate se ia din solutia de muratura circa 250 ml si se dizolva in acesta 1/2 lingurita Borken sau benzoat de sodiu dupa care se va turna peste continutul din butoias.Acest conservant nu lasa sa se formeze floare pe muratura si mentine legumele tari pana tarziu in primavara chiar.

Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici
Reteta urmatoare
Rosii Murate

Rosii Murate

Reteta precedenta
Fasole verde la borcan

Fasole verde la borcan

  • http://www.blogger.com/profile/02873875589255875803 alinutzika

    Bine faci….gospodina si mama adevarata…Incerci sa impaci pe toata lumea!!!!

  • Anonymous

    o intrebare…nu trebuie sa le vanturi??

  • http://www.blogger.com/profile/01375056805720825416 Leila

    Nu e nevoie sa le vanturi . Daca ai citit reteta pana la capat acolo am specificat ce folosesc pentru a impiedica formarea de floare …. Deci muraturile mele nu trebuiesc vanturate :)

  • dina

    De aspirine nu stiam ca se pun la muraturile cu otet.La ce ajuta?

    • Anonymous

      Ca si conservant

    • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory

      ajuta sa nu se oxideze si sa ramana crocantele …

    • Ioana

      da, se pune daca vrei; eu doar aspirine pun pt orice forma de conservare a muraturilor, compoturi, dulceturi, zacusca, legume pt ciorbe, fasole, etc.(in afara de muraturile in saramura)

  • Anonymous

    imi plac mult retetele voastre, dar am si eu o intrebare… vad ca cantitatea de zahar e f. mare, nu sunt foarte dulci asa? imi plac normal muraturile acre si picante.

    multumesc.
    Ariana

    • http://www.blogger.com/profile/01375056805720825416 Lia

      Adauga intai jumatate din cantitatea de zahar, lasi sa dea in clocot din nou gusti si daca doresti adaugi restul de zahar. Eu zic ca nu e mult 700 de zahar la cantitatile date .

  • Anonymous

    Nu ati specificat cantitatea de legume adica fiecare

  • Anonymous

    As vrea sa fac reteta dar nu stiu exact cate kg de legume adica as vrea sa specificati kg pt fiecare leguma in parte.Cred ca e super.

    • http://www.blogger.com/profile/01375056805720825416 Lia

      Am luat ochiometric din fiecare : 2 capatani de conopida ,2 capatani varza alba, 2 capatani varza rosie (mai micutele), 2 kg gogonele, 3-4 kg castraveti,…ceapa 6-7 bucati(daca gasesti din acelea micute circa 1 kg), 4 capatani usturoi, 3 gutui ….

  • Anonymous

    Am un butoi de 20 l,cred ca-mi ajunge,nu?

    • http://www.blogger.com/profile/01375056805720825416 Lia

      Ajunge :)


PageRank myfreecopyright.com registered & protected LinkPro - Director Web SEO Romania