Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Muraturi

Muraturi pe toate gusturile… Muraturi preparate la rece, muraturi la borcane, muraturi la butoi, muraturi in otet, muraturi in saramura … Va asteptam cu numeroase retete de Muraturi !

Varza la butoi

INGREDIENTE: varza, boabe de porumb(circa 3 maini bune), hrean, morcovi, gutui, piper boabe, sare la vrac (neiodata), crengute de marar si cimbru uscat, butoias de lemn sau de plastic , PREPARARE: O parte din varza o taiem fideluta,cealalta parte o lasam intreaga si indepartam frumos cotorul in locul caruia vom pune 1 lingurita boabe de […]

Salata asortata la borcan

INGREDIENTE: 3 kg gogosari (sau ardei grasi), 3 kg varza , 3 kg castraveti, 2 kg conopida, 2 kg ceapa, 4 lingurite salicil (sau praf conservant), 200 g sare la vrac (pentru muraturi), 2 kg zahar, 1 l otet, 4 l apa, 2 lingurite borken(sulfit de vin), PREPARARE: Gogosarii ii curatam de seminte si ii […]

Gogosari umpluti cu struguri (la rece)

Gogosari umpluti cu struguri (la rece)

Gogosari umpluti cu struguri (la rece). Reteta gogosari umpluti cu struguri (la rece). Cum se face conserva de gogosari umpluti cu struguri (la rece) Gogosari umpluti cu struguri (la rece)-Ingrediente 3 kg gogosari 500 gr zahar 400 ml otet 3 lg sare neiodata foi de dafin boabe de mustar piper boabe 1 kg struguri negri […]

Salata Olteneasca-Ciolomada

Salata Olteneasca-Ciolomada

Salata Olteneasca-Ciolomada, este una din muraturile mele preferate. In ea gasesti mix de legume, varza, ceapa, castraveti, gogosari, morcovi. Este o muratura cu gust dulce acrisor. Sa vedem de ce ingrediente avem nevoie pentru prepararea acesteia. Salata Olteneasca-Ciolomada – Ingrediente 1.5 kg varza de toamna,1.5 kg castraveti,1.5 kg ardei grasi ( sau gogosari)1/2 kg ceapa, […]

Tricolor de ardei cu pikant fix

INGREDIENTE: ardei grasi(rosu, galben,verde), 1 pachet Pikant Fix (care varianta o doriti ), piper negru boabe, PREPARARE: Ardeii ii spalam ,taiem in patru ,apoi ii limpezim din nou in apa pentru a indeparta semintele ramase. Asezam ardeii astfel pregatiti in borcane dupa care turnam solutia fierbinte de pikant fix (eu am folosit varianta iute ) […]

Dovlecei la borcan ( bostan, ludaie la borcan)

INGREDIENTE : dovlecei (bostan, ludaie . in zona noastra folosim denumirea de ludaie . Am folosit ludaie tanara ce nu a ajuns la maturitate ) , 1 pachet Picant Fix dulce -acrisor, 1 pachet Picant Fix iute, otet, zahar, piper boabe, PREPARARE : Spalam dovleceii si ii taiem in patru . Asezam feliile rezultate in […]

Salata de vinete la borcan

INGREDIENTE: 3 kg vinete, 15 catei de usturoi, 500 g ardei iuti rosii si verzi, 200 g masline negre fara samburi, 200 g masline verzi fara samburi, foi de dafin, ulei, otet, sare, salicil(sau praf conservant), PREPARARE: Se spala vinetele, se sterg si se tau felii de 1,5 – 2 cm grosime. Le asezam intr-un […]

Gogosari semi iuti cu otet- Ecetes alma paprika

Gogosari semi iuti cu otet- Ecetes alma paprika

Acesti  Gogosari semi iuti cu otet- Ecetes alma paprika, sunt preferatii nostri. In fiecare an sunt nelipsiti din camara. Sunt putin iuti iar felul in care ii pun la conservat le confera un gust usor dulce si picatnt. Siropul de pe acesti ardei ii folosesc si la Ciorba de burta, sau chiar la acrirea altor […]

Ardei iuti in otet

Ardei iuti in otet

ARDEI IUTI IN OTET- reteta fara fierbere. Cum pregatim ardeii iuti pentru a-i conserva in otet. Cei mai buni ardei iuti in otet . Ardei iuti feliati, conservati in otet cu zahar .  Anul acesta am pus altfel ardeii iuti in otet. De obicei ii puneam intregi si faceam o solutie de otet, apa, sare, […]

Gutui Murate-Ecetes Birsalma

Ingrediente : 3 kg gutui curatate si feliate 4 l apa + 8 linguri sare grunjoasa (fara iod ) 2 l apa 10 linguri zahar 200 ml otet de 9 grade cate 2 foi dafin in fiecare borcan cate 4 cuisoare in fiecare borcan cate 1 lingurita piper boabe in fiecare borcan cate 1 varf […]

Rosii Murate

Ingrediente : 2 kg rosii cherry coapte 2 capatani de usturoi 5-6 frunze de vita de vie circa 10 frunze de visin 2 linguri sare grunjoasa(fara iod) 400 ml otet alimentar de 9 grade boabe de piper negru 2 litri apa salicil (praf conservant) 6 linguri zahar Preparare : Spalati si scurgeti bine rosiile, frunzele […]

Muraturi asortate cu otet

Poate va intrebati ce fac cu atatea muraturi ? Ba in saramura , ba in otet …. Ei bine, va raspund eu la intrebare . Jumate din familie e pentru muraturile puse in saramura , iar cealalta e pentru muraturile puse cu otet . Sa nu fie nemultumita una din parti punem in fiecare an […]

Gogosari Picanti-Dulce-Acrisori

Ingrediente : 1.6 kg gogosari semi iuti (alma paprika) 4-5 ardei iuti 200 ml otet 2 linguri sareneiodata (circa 60 grame) 10 linguri zahar 2 l apa 1 lingurita salicil sau praf conservant 1 buc hrean     Preparare: Spalam bine gogosariidupa care ii crestam in forma de X . Punem 2 l apa la […]

Muraturi asortate in saramura

Muraturi asortate in saramura Ingrediente Necesare : 2 capatani de conopida 1 varza alba mai mare taiata in felii mai groase 2 verze rosii mai mici taiate in 5-6 felii 1.5 kg gogonele 3 kg castraveti 4-5 morcovi taiate rondele 1 capatana usturoi 2 mere gutui taiate felii ardei iuti facultativ(cati doriti) 1.5 kg. ceapa […]

Usturoi Murat

Este o muratura care foarte putini o mai pun, si incetul cu incetul este data uitarii desi este o delicatesa. De aceea am sa va prezint si am sa impartasesc cu voi aceasta reteta pe care la randu-mi am preluat-o de la o buna prietena de-a mamei din Gyor. Ingrediente : 700 gr usturoi curatat […]

Urmareste-ne si pe Instagram