Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Muraturi

Muraturi pe toate gusturile… Muraturi preparate la rece, muraturi la borcane, muraturi la butoi, muraturi in otet, muraturi in saramura … Va asteptam cu numeroase retete de Muraturi !

Castraveti conservati la rece

Castraveti conservati la rece

Castravetii conservati la rece sunt mult mai usor de pus pentru iarna si sunt mai crocanti decat cei pe care ii conservam prin metoda de oparire. Va recomand sa rasfoiti si alte retete din sectiunea cu Conserve si Muraturi. Ingrediente Castraveti conservati la rece : Castraveti cornison, Crengute de marar si cimbru uscat, piper boabe, […]

Gogosari in suc propriu (conservati la rece)

Gogosari in suc propriu (conservati la rece)

Acesti Gogosari in suc propriu (conservati la rece) fac parte din categoria de muraturi preferate ce in fiecare an ii prepar mereu. Prefer aceasta metoda de conservare a gogosarilor deoarece raman crocanti si faptul ca isi lasa ei sucul propriu pe care ulterior il vom folosi la conservare le da un gust mai bun decat […]

Prune si struguri murati

Ingrediente : 2 kg prune de toamna cu pulpa mai tare (brumarii ) 1 kg struguri cu boaba mare Hamburg (albi si negri ) 300 gr zahar 1 lingurita scortisoara macinata 300 ml otet 4-5 cuisoare intregi 10-15 boabe piper 1 l apa 1 lingurita salicil sau praf conservant Preparare : Spalam bine prunele . […]

Ardei bulgaresti la borcan

Ardei Bulgaresti la Borcan

In fiecare an punem in gradina noastra din acesti ardei bulgaresti. Clar ca vom pune si pentru iarna, Ardei Bulgaresti la Borcan! Nu se poate altfel. Sunt foarte buni alaturi de diferite ciorbe. Nu sunt nici prea iuti, dar nici prea dulci. Sunt perfecti pentru a fi mancati cu pofta! Va recomandam sa incercati si […]

Ardei Iuti Conservati la Rece

Ardei Iuti Conservati la Rece

In fiecare an pregatesc acesti  Ardei Iuti Conservati la Rece. Cum si anul acesta am avut o gramada de ardei iuti, jalapeno, chili, bulgaresti nu se putea sa ratez sa pun cateva borcanase. Ii folosesc la mancaruri, ca muraturi, dar si acresc ciorbele cu zeama de pe ei. Folosesc zeama iute de la acesti ardei […]

Conservarea Tarhonului

Sa conservam tarhonul avem mai multe posibilitati . 1. Se spala bine crengutele de tarhon , se pun la uscat si se pastreaza in pungute de hartie sau panza. 2. Se spala , se zvanta si apoi le pastram in pungi de nailon in congelator. A 3-a varianta care e placul inimii mele e metoda […]

Gogosari umpluti cu struguri

Gogosari umpluti cu struguri Ingrediente gogosari struguri otet din vin de 9 grade zahar apa miere seminte de mustar piper boabe foi de dafin * cantitatile sunt in functie de cati gogosari doriti sa conservati dar si de marimea borcanelor in care sunt asezati. Gogosari umpluti cu struguri Mod de preparare Gogosarii se spala, li […]

castraveti in otet

Castraveti in otet

Daca e ceva ce pregatesc cu placere, e aceasta reteta de castraveti in otet pe care o fac an de an. Nu am dat gres cu ea niciodata, ies foarte gustosi, crocanti si se pastreaza foarte bine in camara chiar si 2 ani. Cantitatea de otet si condimentele folosite fac ca zeama sa aiba un […]

Ardei umpluti cu varza

Ardei Umpluti cu Varza Rosie- Voros kaposztaval toltott paprika

Acesti Ardei Umpluti cu Varza Rosie nu se poate sa nu ii prepar an de an. Daca nu avem Ardei Umpluti cu Varza Rosie vine prapadul… Deci concluzia este ca orice muratura as oferi in schimbul ardeilor umpluti nu se accepta … Va recomand sa incercati si voi aceasta combinatie, cu siguranta o veti prepara […]

Castraveti dospiti la soare - Kovaszos Uborka

Castraveti dospiti la soare- Kovaszos Uborka

INGREDIENTE: 2 kg castraveti, 1 legatura marar, 2 crengute cimbru, sare, apa, 2 felii de paine, PREPARARE: Spalam castravetii bine , taiem din capete dupa care ii taiem in patru in asa fel incat taietura nu o facem pana la capat sa ramana castravetele impreuna. Intr-un borcan de 3 litri punem pe fundul acestuia 1 […]

Urmareste-ne si pe Instagram