Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Varza murata la borcan

Varza murata la borcanVarza murata la borcan

Multi dintre noi ar vrea sa aiba la indemana varza murata, dar din motivul ca nu au unde tine butoiul renunta sa puna pentru iarna varza la murat.

In tot anul pun si varza la butoi, dar anul acesta  am zis ca nu ar strica sa am si cateva borcane cu varza murata la indemana cand avem pofta.

Am combinat varza alba cu varza rosie pentru a avea o culoare mai frumoasa, dar si pentru gust. Recomand ca varza alba sa fie de toamna deoarece isi pastreaza rigiditatea si nu se va muia ca cea de vara.

Am folosit borcane de 4 l pentru aceasta Varza murata la borcan

Ingrediente Varza murata la borcan :

Varza alba de toamna
Varza rosie
hrean
sare la vrac (neiodata)
marar uscat
cimbru

Preparare Varza murata la borcan :
Varza alba si cea rosie o taiem fideluta, cat mai subtire cu cutitul sau cu rindeaua de varza. Le cantarim si apoi le amestecam intr-un vas. La fiecare kilogram de varza punem 15 g de sare. Varza presarata cu sare se freaca intre maini sa se moaie putin si astfel isi reduce din volum si o mai lasam putin sa stea circa 15-20 minute.

O punem in borcane presand-o bine cu pumnul. La fundul borcanului punem cateva crengute de marar uscat si cimbru. Punem si cateva bastonase de hrean. Lasam borcanul, borcanele in bucatarie circa 8-10 zile la loc caldut sa inceapa sa fermenteze. Daca in locul unde  tineti borcanele este prea rece, varza va fermenta mai greu si va avea un gust iute la final.

Dupa ce a fermentat, a acrit  punem capacele si le scoatem la rece. Se serveste cruda, simpla sau stropita cu ulei, ca salata langa mancaruri de cartofi, fasole sau fripturi.

Varza murata la borcanPofta Buna ! Spor sa aveti la conservarit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram