Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Bavareza de zmeura

bavareza-cu-zmeura-1

Ingrediente:
500 g zmeura,
10 linguri zahar,
3 plicuri gelatina de la dr Oetker(30 g),
400 ml frisca Megle sau Hulala,
fulgi sau granule de ciocolata pentru ornat,
Preparare:
Spalam zmeura si o lasam la scurs. O punem intr-o craticioara impreumna cu zaharul la fiert pentru 5 minute. Gelatina o punem la inmuiat in 100 ml apa rece. O incalzim usor (atentiea sa nu fiarba! ) apoi o adaugam la compozitia de zmeura de mai sus. Lasam sa se racoreasca dupa care o pasam cu mixerul sau in blender. Frisca o spumam apoi incorporam in ea compozitia de zmeura racita. Amestecam usor pana se omogenizeaza. Tapetam o forma de chec cu folie alimentara si turnam in ea crema obtinuta. Punem forma la rece pentru cel putin 2 ore,apoi se rastoarna pe un platou si se orneaza cu fulgi de ciocolata.

Pofta Buna !

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...