Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cosulete de Ciocolata cu Crema de Cocos

Cosulete de Ciocolata cu Crema

Cosuletele  de ciocolata cu crema de cocos sunt un desert rapid care se pregatesc foarte usor. Combinatia de ciocolata cu crema de mascarpone, nuca de cocos si lichior fac deliciul celor care le vor degusta. Veti fi incantati de gustul lor cu siguranta !

Ingrediente Cosulete de Ciocolata cu Crema de Cocos:

Pentru 10-12 bucati cosulete ciocolata:
200 g ciocolata
10-12 bucati  forme de muffins(din hartie) cu diametrul de 5.5 cm

Pentru umplutura Cosulete Ciocolata:
250 g Mascarpone Ceva Fin – Delaco
50 g zahar pudra
50 g nuca cocos
50 ml lichior de caise (se poate folosi si alta variant de lichior)
1 plic zahar vanilat
fructe pentru ornat (kiwi, portocale, capsuni …)

Preparare Cosulete de Ciocolata cu Crema de Cocos:
Topim ciocolata pe baie de aburi avand grija ca temperatura acesteia sa nu fie prea mare. Probam punand din ciocolata topita pe mana. Luam cate un cosulet de hartie si o pensulam cu ciocolata pe interior apoi o lasam la rece pentru circa 15 minute dupa care mai dam cu ajutorul pensulei un strat de ciocolata si iar punem la rece. Repetam pensularea cu ciocolata de cel putin trei ori dar se poate si de mai multe ori aplica strat de ciocolata doar ca atunci vom obtine un cosulet mai solid. Eu am aplicat de trei ori stratul de ciocolata in cosuletele de hartie. Dupa ce aplicam ciocolata pe toate cosuletele de hartie le lasam la rece pentru cateva ore bune (eu le-am lasat o noapte intreaga la rece) apoi despindem usor hartia de pe cosuletele de ciocolata avand grija sa nu  rupem marginea lor.
preparare cosulete de ciocolata
Lasam cosuletele de ciocolata la rece si trecem la prepararea umpluturii.
Punem intr-un vas mai adanc crema de mascarpone , zaharul pudra, zaharul vanilat si amestecam cu mixerul pret de cateva minute. Adaugam 50 ml lichior si continuam sa amestecam adaugand treptat si nuca de cocos. Se amesteca pana crema se omogenizeaza cu nuca de cocos apoi o lasam pentru 15 minute la rece.
Umplem cosuletete de ciocolata cu crema de mascarpone si cocos inainte de a le servi si le ornam cu fructe dupa placul fiecaruia.
cosulete-de-ciocolata-delaco

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram