Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Inghetata de caise cu ghimbir

inghetata-caise-si-ghimbir
Inghetata de caise cu ghimbir

INGREDIENTE:

500-600 g caise,

400 ml frisca Megle sau Hulala,

5 galbenusuri ou,

3 linguri zahar ,

1/2 lingurita ghimbir proaspat (sau 1 varf de cutit ghimbir praf )

PREPARARE:

Caisele spalate si desamburite le punem la congelator pana sunt bine inghetate. Cele 5 galbenusuri de ou impreuna cu 3 linguri de zahar le spumam pe baie de aburi (vasul in care punem galbenusurile nu trebuie sa ajunga in apa ! ) pana se ingroase. Se ia deoparte si se lasa la racit. Adaugam la compozitia de galbenusuri 1/2 lingurita ghimbir proaspat razuit .

Caisele inghetate le punem in blender treptat apoi deasupra turnam cei 400 ml frisca si lasam la viteza maxima la mixat. Adaugam si galbenusurile spumate pe baie de aburi continuand mixarea pana se omogenizeaza compozitia.

Turnam compozitia astfel obtinuta in bol de plastic si o dam la congelator pentru cateva ore (amestecam cu lingura din cand in cand in el) .

Dupa ce a stat cateva ore la congelator se poate servi glasata cu ciocolata sau cu frisca .

Pofta Buna !

 

Comentarii recente

  • octaviana

    03/09/2011 at 12:15

    ACESTE DESERTURI ,,INGETATA CU FRUCTE,,SE POT SERVI IN ORI-CE ANOTIMP…………NOTA 20 PT.PREZENTARE SI DECORAREA CUPELOR………….SIIIIIIIIIIII UN 10 DACA MA INVITATI LA DEGUSTARE.CE ZICETI???????????

  • Leila

    05/09/2011 at 18:09

    :))) Octaviana , esti binevenita si la degustare . Anunta cand sosesti si cu cine incepi vizita sa stim sa pregatim deserturile 😉 . Multumim frumos pentru aprecieri . Pupice :*

  • alexandra

    11/07/2012 at 17:31

    mmm e foarte interesant, dar se pot inlocui cu altceva galbenusurile batute? Eu fac in bleder banane congelate + smantana + miere + scortisoara/cacao si iese neasteptat de bun 😀 !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram