Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura dietetica cu iaurt si piersici

Prajitura dietetica cu iaurt si piersici
Ingrediente
(15 portii)
30 biscuiti obisnuiti
400 gr iaurt 0,1% grasime
600 gr piersici fara pielita si samburi
o esenta vanilie(fiola 2ml)
2 plicuri gelatina(20 gr)
o lingurita cacao
o lingurita zahar brun pudra sau indulcitor pudra (optional)

 

Prajitura dietetica cu iaurt si piersici

Mod de preparare
Se mixeaza in blender iaurtul cu piersicile pana se obtine o pasta fina si omogena.
Rasturnam crema intr-un vas si adaugam esenta de vanilie si gelatina ce in prealabil am pus-o la hidratat in 100 ml apa dupa care am dizolvat-o pe foc mic fara a o da in fiert.
Pe o tava sau un platou punem un cadru detasabil si asezam un strat de biscuiti(15 buc), turnam usor crema peste ei, nivelam si asezam deasupra si celalalt strat de biscuiti.
Lasam la frigider prajitura de pe o zi pe alta timp in care biscuitii se vor inmuia numai bine.
La servire o decoram cu putina cacao amestecata cu putin zahar pudra sau indulcitor natural.

Daca prajitura va fi servita de o persoana diabetica atunci va sugerez sa renuntati la zaharul pudra si sa folositi un indulcitor natural pudra.
O portie de prajitura nu depaseste 120-140 kcal asta in functie de biscuitii care ii folositi.
Crema va fi destul de dulceaga daca piersicile folosite sunt foarte coapte.O mai puteti indulci adaugand 1-2 linguri indulcitor natural.
Cei ce nu au probleme cu greutatea sau diabetul mai pot adauga la prajitura zahar dupa gust si pot folosi un iaurt cu un procent de grasime mai mare.

Pofta Buna!!

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram