Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cotlet umplut cu cartofi

Cotlet umplut cu cartofi

Cotlet umplut cu cartofi, face parte din seria de cotlet de porc umplut, cotlet umplut cu sunca si ananas, rulouri cu orez si sunca, cotlet de porc cu ananas, si alte preparate de acest fel pregatite de  Bucataresele Vesele, ce le veti gasi in sectiunea de Fripturi si garnituri , daca aveti putina rabdare sa le cautati…. Veti fi placut surprinsi de diversitatea de preparate pe care le-am realizat din cotlete de porc  cu diverse umpluturi. Unele sunt umplute cu ananas , alte cotlete sunt umplute cu ou, ardei copti, sunca, orez , felurite umpluturi pe care noi le-am incercat si le-am prezentat de-a lungul anilor ca sa va inspirati in momentele cand sunteti in pana de idei la bucatarie . Speram sa va fie de folos .

Ingrediente:
8 cotlete de porc sau 8 felii pulpa porc,
5-6 bucati ceapa,
3-4catei usturoi,
1 kg cartofi,
300 g slanina afumata sau kaizer,
rozmarin,
sare, piper macinat,boia dulce,
mustar,
150 ml vin alb sec,
1 l supa carne sau de legume,
4-5 linguri untura (sau ulei puteti folosi daca nu aveti untura),

Preparare:
Feliile de cotlet le batem intre pungi ca pentru snitele dar le lasam mai grosute, le ungem in strat subtire cu mustar, le condimentam cu sare, piper, boia si deasupra asezam 2 felii subtiri de slanina afumata sau kaizer. Peste slanina afumata si cotletele de porc condimentate asezam cate un cartof curatat. Infasuram carnea peste cartof si il fixam cu scobitori sa nu se desfaca. Procedam la fel cu toate feliile de cotlet. Ceapa o curatam si o taiem in patru, cartofii ramasi ii taiem rondele mai groase. Incingem untura intr-o tava pentru fripturi, asezam
cotletele umplute cu cartofi, presaram deasupra ceapa si cartofii ramasi cat si feliile de slanina daca ne-au mai ramas. Turnam peste cotlete , vinul si supa de carne sau legume, presaram cotletele cu putin rozmarin adaugam si usturoiul feliat.

Preparare cotleteAcoperim tava in care am pus cotletele umplute cu un capac sau cu folie si dam la cuptor. Le lasam pana se rumenesc frumos. Daca la proba cu furculita dupa ce a scazut lichidul nu patrunde usor in carne mai adaugam putina apa sau supa.
Dupa ce cotletele umplute s-au rumenit frumos asezam pe farfurie cate doua bucati , indepartam scobitorile cu care le-am fixat si folosim ca si garnitura ceapa si cartofii ce s-au pregatit deodata cu cotletele umplute. Putem servi alaturi dupa preferintele fiecaruia , o salata de cruditati, muraturi sau chiar mujdei cu smantana.

Pofta Buna !

Comentarii recente

  • mire

    21/11/2012 at 10:14

    aveti vreo carte de bucate publicata de voi?dak nu ar fi bine sa publicati una.Ar fi un succes garantat!

    • LianaFilipas

      22/11/2012 at 01:13

      Mire , nu avem nici o carte 🙂 pentru a publica asa ceva e nevoie de finante serioase si noi nu dispunem de asa ceva la ora actuala 🙂 Poate in viitor ….

  • boxe bluetooth

    14/12/2016 at 18:18

    Minunat, nu m-as fi gandit niciodata la asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram