Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Sarmale cu ciuperci in frunze de podbal

Ingrediente
700 gr ciuperci proaspete
2 morcovi
2 legaturi ceapa verde
150 gr orez brun
200 gr scrobi
300 gr bulion de casa
o legatura patrunjel
o legatura marar
un ou
sare
piper
cimbru
boia iute
150 ml ulei
frunze de podbal
500 ml bors de putina

Mod de preparare
Spalam bine cu apa calduta frunzele de podbal dupa care le oparim pret de 1-2 min in bors de putina.
Le scoatem si le lasam la scurs si racit .
Separat pregatim umplutura de sarmale astfel: taiem ceapa marunt si o calim in ulei  pana cand s-a inmuiat bine apoi adaugam ciupercile taiate felii subtiri si continuam sa calim pana ce si acestea s-au inmuiat bine si a scazut din zeama lasata.
Adaugam morcovul ras prin razatoarea mica si mai tinem pe foc pret de 5 min .
Dam deoparte si adaugam orezul spalat bine, scrobii, si bulionul de rosii ,omogenizam si lasam la racorit.
Taiem patrunjelul si mararul marunt si il adaugam in compozitie dupa ce aceasta s-a racit bine.
Condimentam cu sare, piper, boia si cimbru iar la final adaugam si oul .
Invelim sarmalutele in frunze de podbal le asezam intr-o oala de lut pe care am uns-o cu putin ulei.
Punem peste sarmale apa calduta si dam oala la cuptor la foc mic timp de doua ore.
Daca mai este nevoie mai compltati cu apa calduta  pana ce sarmalele sunt fierte .
Puteti scoate oul din compozitie daca doriti sa le faceti de post .
Frunzele de podbal da un gust deosebit sarmalelor sunt mult mai carnoase si fragede decat frunzele de vie.
Se servesc calde alaturi de o smantana groasa de tara sau de un ardei iute .

 

Comentarii recente

  • Any

    26/05/2012 at 10:43

    Mmmmm bune tare de tot! Noroc ca am la congelator sarmale si numai trebuie sa le fierb!

  • Fab Chef

    26/05/2012 at 13:06

    Nu stiam ca se pot inveli sarmalutele si in potbal. Interesanta reteta!

    • Lory

      28/05/2012 at 20:54

      Fab daca ai ocazia sa le incerci ai sa vezi cat sunt de bune 🙂 Mie una mi-au placut …cu siguranta le voi repeta si in alte variante de umpluturi

  • Roxana

    28/05/2012 at 17:53

    Frunzele de potbal, o noutate pentru mine. Cred ca sunt delicioase sarmalutele. Le prefer pe cele fara carne. 🙂

    • Lory

      28/05/2012 at 20:56

      Mie intotdeauna mi-au placut mai mult sarmalutele fara carne …iar astea in frunze de podbal au fost peste asteptarile mele 🙂

  • VICTORIA ROGOJAN

    06/09/2012 at 06:47

    NU STIU CE E POTBAL. CARE SINT FRUNZELE DE POTBAL, EU SINT DEPARTE DE TARA DAR POATE II SPUNE SI ALTFEL LA POTBAL. DACA PUTETI SA IMI RASPUNDETI SA CAUT TRADUCEREA SA CAUT AICI IN STATE.
    IMI PLAC SI SARMALUTE IN FRUNZE DE STEVIE SI ACRITE CU MACRICI DAR AICI NU AM DE UNDE SA GASESC STEVIE. IMI PLAC MULT TOATE RETETELE VOASTRE CA SINT MULTE DIN ELE CARE SI EU LE FAC. SI EU SINT DIN ORADEA, ASA CA SINT BIHOREACA SI GATESC CA IN BIHOR SI UNGARIA. VA FELICIT PENTRU TOATE RETETELE.

    • Lory

      06/09/2012 at 21:31

      Victoria e podbal nu potbal …daca dai o cautare pe net gasesti mai multe despre aceasta planta…sigur vei gasi si cum se zice in State …asta gaca se gaseste acolo.
      Colega mea e din Oradea eu sunt din Barlad…la capatul celalalt de tara :)) …da sigur se gaseste podbal si in zona Bihorului.
      Multumim pentru cuvintele frumoase si pentru apreciere :* Te mai asteptam pe la noi !!
      Lory si Lia(Leila)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram