Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Croissant cu ciocolata

croissant-ciocolata-2

Ingrediente Croissant cu ciocolata:
700 g faina,
140 g iaurt,
200 ml lapte,
1 lingurita sare,
5 linguri zahar,
2 oua,
30 g drojdie,

Alte ingrediente:
280 g unt,
1 ou ptr.uns,
crema de ciocolata Finetti,

Preparare Croissant cu ciocolata:
Dizolvam drojdia in laptele caldut impreuna cu 1 lingurita sare si 1 lingura zahar.Punem faina intr-un vas si adaugam la el laptele in care am dizolvat drojdia, restul de 4 linguri cu zahar,2 oua intregi,140 g iaurt,si framantam pana obtinem un aluat omegen si care se desprinde de peretele vasului. Lasam la dospit acest aluat 1 ora si 30 minute la rece. Dupa ce a dospit la rece impartim aluatul in 8 bucati egale si le dam forma de bile. Untul rece se da pe razatoarea mare si se fac 7 gramajoare egale.Fiecare bila de aluat se intinde sub forma de cerc cu o grosime de circa 5-6 mm. Pe fiecare cerc intins presaram o gramajoara de unt razuit.Acoperim cu un alt cerc de aluat peste care iar presaram o gramajoara de unt si tot asa pana terminam untul. Ultima parte de aluat o asezam peste unt si insiruirea de aluaturi si unt o vom intinde sub forma unui cerc ce va avea o grosime de 2 mm. Acest cerc il vom taia in 16 parti (intai taiem cercul in 4, apoi cele 4 triughiuri il vom taia din nou in 2 si obtinem 8 parti, cele 8 parti le taiem din nou in doua si astfel obtinem cele 16 parti de care va povesteam). Fiecare parte are forma unui triunghi. Baza triunghiului o vom cresta in mijloc pe o portiune de aproximativ 1.5 cm ca in imaginea de mai jos. Dupa ce am facut crestatura,fiecare aripioara o rulam putin spre exterior pana la despicatura. La baza despicaturii punem 1 lingurita cu crema de ciocolata si continuam rularea . Dam forma de corn suciturii, le asezam pe hartie de copt, se acopera cu folie alimentara si le lasam la rece pentru 12 ore.

preparare-aluat-croissant

Dupa ce au stat 12 ore la loc rece,le ungem pe fiecare deasupra cu ou si le punem in cuptor la copt.Cuptorul nu il pornim decat in momentul in care introducem tava cu croissantele. Le coacem circa 25-30 minute dupa ce au inceput sa creasca la foc redus pana se rumenesc frumos.

croissante-cu-ciocolata1

Pofta Buna !

Comentarii recente

  • Beth

    05/03/2012 at 10:45

    Ils sont super beaux ces croissants et au chocolat j’adore c’est l’idéal pour le goûter! Bravo!

  • Selena

    05/03/2012 at 19:14

    Ce bunatate! Ideale pentru dimineata servite alaturi de o cana de lapte sau ceai.

    • Leila

      05/03/2012 at 21:16

      Selena si ca gustare pentru copii la scoala sunt ideale 🙂 O seara frumoasa !

  • Anonymous

    06/03/2012 at 03:07

    cu iertare ,vreau sa stiu daca aluatul iese asemanator cu cel frantuzesc,multumesc mult! dorina

    • Leila

      07/03/2012 at 10:55

      Dorina , raspunsul meu e da . Este o metoda mai usoara de a realiza acest tip de aluat .Dupa ce ai umplut si rasucit cornurile , daca le lasi la crescut pret de 40 minute la loc caldut le si poti coace . Eu am ales varianta cu lasatul la rece pentru ca devin mai fragede 😉
      O zi superba !

  • iulia

    25/03/2012 at 13:43

    nu pot printa retete….cum pot face

    • Leila

      26/03/2012 at 12:20

      Iulia nu stiu de ce nu functioneaza la tine , la mine e totul ok 🙂 . Vezi sa ai imprimanta pornita ca sa poti printa . In cel mai rau caz salvezi reteta intr-un folder pe doc Word si dai print 🙂 O zi faina sa ai !

  • seb@

    28/09/2012 at 12:45

    bun bun <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram