Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Focaccia






Ingrediente
aluat
faina neagra 500 gr
drojdie 25 gr
apa calduta 250 ml
50 ml ulei masline
sare 1/2 lingurita
zahar 1 lg

umplutura si decor
masline fara samburi 100 gr
ceapa rosie 2 buc
cascaval ras 150gr
rozmarin 2 crengute
50 ml ulei masline
rosii cherry

Aceasta reteta nu am luat-o de undeva anume…m-am inspirat din mai multe locuri rezultatul fiind acesta .Asa ca cer intelegere din partea expertelor in acest preparat 🙂

Faina cernuta am amestecat-o cu sarea,peste ia am turnat drojdia dizolvata cu zaharul si putin cate putin apa calduta.Aluatul rezultat l-am framantat cu uleiul de masline.Dupa ce a stat 30 min la crescut l-am impartit in doua .Prima bucata am intins-o in tava unsa cu ulei de masline peste care am adaugat umplutura formata din bucati de masline cascaval ras si rondele de ceapa rosie.A doua bucata am intins-o usor si am asezat-o peste umplutura .Deasupra am asezat rondele de ceapa ,bucati de masline ,rosii si rozmarin si am stropit cu ulei de masline .
Se lasa 10 min la crescut dupa care se tine la cuptor 30 min .Se serveste rece

Comentarii recente

  • Jacktels Kochbuch

    14/05/2009 at 17:02

    Hallo Lory,

    Minunatä Rezetä si minunat Resultat.
    Intrebare: ce Typ de Fäinä este ?
    Stä fäinä neagrä , da aia neagrä care o cunosc eu este inchisä tare la Culoare si prea grea. Este poate un fel de Semi ??

    Salutäri Jacob

  • codeus

    14/05/2009 at 18:30

    Fetelor v-am facut o reclama in Jibou… am dat adresa blogului la mai multe fete ca le-am zis ca tre sa vada cu ochii lor nu are farmec sa scriu eu retetele pt ele.

  • Lory

    14/05/2009 at 20:18

    Jacob dupa cum ai vazut pe pachet scrie faina neagra…sincer mai inchisa la culoare ca asta nu am vazut dar e posibil sa fie o semi…
    sa lucrat bine cu ia a crescut frumos si repede
    Multumesc de apreciere

    Lory

  • Lory

    14/05/2009 at 20:27

    Codeus multumim mult…ne bucuram ca-ti plac retetele noastre
    Te asteptam cu drag de fiecare data
    O seara buna,
    Lory

  • alison

    14/05/2009 at 21:50

    lory,ti-a iesit o minunatie de focaccia!ador aceasta mincare,deja ma gindesc la ea…

  • Lory

    14/05/2009 at 23:26

    Alison si mie mi-a placut mult…data viitoare am sa ma inspir de la tine (la umplutura ma refer)
    pupice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram