Foietaj cu nuca si gem de caise






Acest foietaj umplut se face repede(e pentru cei in criza de timp) si garantez ca e foarte bun.
Pentru patru suluri am avut nevoie de urmatoarele ingrediente:

un pachet aluat foietaj(800gr)
umplutura de nuca
150gr nuca macinata
50gr ciocolata
25gr unt(margarina)
esenta rom

umplututa de gem
gem de caise(sau de care doriti) 5 lg
2 lg pesmet(il folositi doar daca gemul este mai subtire)

un ou(optional)

Mod de preparare

Se decongeleaza aluatul si se taie(cu ajutorul unui cutit incalzit la flacara) in 8 fasii egale.Pe doua din ele am intins compozitia de gem iar pe celelalte doua pe cea de nuca pe care am preparat-o astfel:am topit ciocolata la microunde apoi am adaugat untul dupa care am turnat peste nuca omogenizand-o bine si aromatizand-o cu esenta de rom.
Se unge marginea fasiilor pe care am pus compozitia cu albus un pic batut,se aseaza a doua fasie pe care am crestat-o din loc in loc si se preseaza marginile cu ajutorul unei furculite.Se unge cu galbenus batut si se coace la foc mare pana ce se rumeneste frumos.Daca o faceti de post atunci renuntati la ou .Ungeti eventual cu un sirop de zahar concentrat sau un pic de miere.Sau o puteti lasa asa simpla
Se pot folosi diverse umpluturi dupa preferinta.

Cei ce il prepara de post nu il mai ung cu ou pe deasupra , iar la umplutura de nuca inlocuiesc untul cu margarina .

Print Friendly
Share on Facebook102Share on Google+3Pin on Pinterest6Tweet about this on Twitter0

Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici

loading...

Comentarii

  1. disqus_LPUtYET9vi a zis

    nu stiu cum sunt perfecte pentru postu pastelui dak au ou si unt.plus foiletaj mai mult k sigur au unt….

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *