Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Gogosi rapide

gogosi rapide

De dimineata am fost anuntata de familie ca ar dori sa manance gogosi. Am decis sa le pregatesc Gogosi rapide. Am fost de acord cu ei si le-am promis ca voi face pe cand se intorc de pe la scoli, joburi, doar ca nu am luat in considerare ca voi sta mai mult timp la job decat obisnuiam. Am ajuns acasa intr-un suflet si spre stupoarea mea am observat ca nu am drojdie, de fapt am uitat  sa opresc  la magazin sa cumpar.

Cum nu mai aveam chef sa cobor, nu am stat mult pe ganduri si am incercat o alta varianta de gogosi fara drojdie care s-au pregatit mult mai repede decat gogosile clasice. Pe cand au sosit ai mei gogosile tronau frumos pe masa asteptand sa fie infulecate. Deci m-am tinut de cuvant, toata lumea a fost multumita si eu ca le-am pregatit rapid, dar si ai mei ca au primit gogosi.

Ingrediente Gogosi rapide

300 g faina
3 linguri zahar
1 ou
150 ml smantana (sau iaurt)
1 varf de cutit sare
1 plic praf de copt
1 lingura ulei
coaja razuita de la o lamaie
2 plicuri cu zahar vanilat
ulei pentru prajit
zahar pudra sau ciocolata topita

Preparare Gogosi rapide

Nimic mai simplu decat prepararea acestor gogosi. Orice incepator in ale bucatariei poate incerca aceasta varianta de gogosi, cu siguranta ii vor reusi fara doar si poate.  Hai sa vedem ce trebuie sa facem.

Intr-un vas punem faina, zaharul, praful de copt, coaja de lamaie, sarea, oul, zaharul vanilat, si smantana. Amestecam pana se omogenizeaza totul si obtinem un aluat nici prea tare, dar nici foarte moale. Adaugam o lingura cu ulei si continuam sa framantam aluatul obtinut pana acesta se incorporeaza.

gogosi rapide

Presaram cu faina suprafata de lucru si intindem aluatul la o grosime de 1 cm ca in imagine. Cu ajutorul unei forme de decupat cu diametrul de 4 cm, am decupat gogosile din aluatul intins (daca nu aveti forma de decupat se poate folosi un paharel sau o canuta). Restul de aluat ramas dela decupaj l-am framantat din nou, l-am intins si iar am decupat .

Ideea este ca la aceste Gogosi Rapide nu am aruncat nici un gram de aluat, totul a fost folosit.

Gogosile decupate le-am prajit in ulei incins pana s-au rumenit frumos. Se scot pe servet de hartie dupa care se presara cu zahar pudra. Personal, jumatate din gogosi le-am dat cu zahar pudra, iar cealalta jumatate le-am glasat cu ciocolata topita.

gogosi rapide

Nota: Uleiul trebuie sa fie incins dar in momentul cand puneti gogosile, scadeti flacara la aragaz, altfel riscati sa se rumeneasca imediat deasupra si sa ramana crude la mijloc !! In speranta ca v-am atras atentia asupra acestor Gogosi rapide va doresc spor la preparat Gogosi !!!

Alte retete cu Gogosi pufoase chiar si de Post, gasiti dand clic pe titlurile din imaginile de mai jos !!!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!! 

Comentarii recente

  • barbosu mihaela

    06/05/2014 at 11:56

    ms pt reteta cu gogosi rapide sunt genul care nu imi place sa astept

  • alina

    26/08/2014 at 19:00

    nu prea se coc in mijloc 🙁

    • LoredanaCarp

      29/08/2014 at 23:12

      Alina uleiul nu trebuie sa fie incins foarte tare .Se rumenesc repede deasupra si la mijloc raman crude

  • Dana Braileanu-Iconaru

    28/08/2014 at 13:24

    Daca modifici reteta in felul urmator: 200 g iaurt si 150 g faina si o lingurita de praf de copt iese un aluat moale pe care il torni cu ajutorul unei lingurite. merita incercata si varianta asta extrem de rapida. Pofta buna

  • Aly

    11/09/2014 at 19:46

    Nu se prea coc la mijloc. Nu am incins ff tare uleiul. Le-am copt la foc potrivit Au iesit tari :((

    • Aura

      18/12/2016 at 21:16

      Foarte buna reteta,numai ca eu nu am avut smantana ci creme fraiche,o smantana groasa,in Hamburg nu este smantana lichida ca a noastra,iar dupa ce se incinge uleiul trebuie sa il dati la foc mic,de acea la unele persoane au iesit crude la miloc…multumesc pt reteta!Am avut cativa prieteni sud americani care au mancat toate gogosile ca niste termite…mi-au cerut reteta,am sa fac si pt restaurantul fetei ,sunt sigura ca o sa le placa si la nemti!

    • Loredana

      21/12/2016 at 23:08

      Ma bucur ca v-au placut !! 🙂

  • Ancutza Burtea

    10/07/2015 at 13:07

    Sunt excelente, le-am făcut împreună cu fiica mea de 8 ani și s-au mâncat imediat. Le recomand cu toată încrederea!

  • Alina

    13/10/2015 at 15:21

    Da,da,da …de 100 de ori da !Pentru cele care sunt anti frământat, ca și mine de altfel, dar care adora totuși gogoșile…sunt perfecte! Se fac fff ușor și cred ca se vor manca la fel,la cât de gustoase sunt !Mulțumim pentru reteta așa ca merita încercata !

  • Lavinia

    20/10/2015 at 15:43

    Multumesc pentru rețetã.Au ieșit delicioase

  • dana

    22/11/2015 at 19:35

    am facut pt compozitie exact asa cum s-a scris dar aluatul ramanea moale si lipicios 🙁 o solutie ? merci

    • Liana Liana

      22/11/2015 at 19:39

      Depinde si de la faina la faina …. in cazul acesta adauga inca faina la compozitie

    • dana

      22/11/2015 at 20:08

      multumesc pt raspuns !
      asa am facut, am mai adaugat faina crezand ca asta era problema dar degeaba 🙁
      le-am pus cu lingura pana la urma , si au iesit bune….si diferite 🙂 🙂
      o seara faina :*

  • mihaela dragomir

    17/01/2016 at 17:01

    Acum am facur reteta asa …gogosi rapide…… sunt fffff bune

  • Viviana

    19/10/2016 at 19:55

    Foarte bune,multumesc pt reteta 😀

  • ElenaAlexandra

    23/11/2016 at 18:16

    Trebuie scris cu caps look „FOCUL TREBUIE DAT LA MIC”. Am stricat jumatate de compoziție cand am dat focul la maxim si s-au ars toate, având interiorul crud… 🙁

    • Loredana

      23/11/2016 at 19:15

      Elena imi pare rau ca ai ars gogosile. Mi se pare normal ca focul sa fie dat la potrivit dupa ce uleiul se incalzeste …totusi dupa primele gogosi prajite trebuia sa verifici. O sa specificam si in reteta ca sa nu se mai intample …

  • olga

    06/01/2017 at 20:34

    Sunt extraordinare. Aceeasi mica problema cu faina, insa nu cred ca am mai mancat gogosi atat de pufoase. Multumim pentru reteta.

  • emilia

    05/02/2017 at 15:52

    am plecat sa incerc gogosile rapide

  • Carmen

    21/06/2017 at 17:03

    Foarte bune! !

  • alina elena

    08/07/2017 at 22:09

    Pentru prima data am facut gogosi si au iesit super bune si pufoase numai ca eu am pus si esenta de vanilie si au iesit gustoase.o usoara reteta.va multumesc

  • Genete mihaela

    04/08/2017 at 17:27

    Azi am făcut și eu aceasta reteta și sunt foarte bune

  • Florina

    27/08/2017 at 10:50

    Va felicit pt reteta!pana acum le am facut de foarte multe ori tripland cantitatile☺ne au placut enorm de fiecare data!!!

  • Felicia

    17/11/2017 at 13:45

    Buna,fetelor,vroiam sa intreb daca pun faina de castane ar trebui sa pun mai mult lichid?

  • Iulia

    22/11/2017 at 20:37

    Au iesit foarte bune. Crocante la exterior si pufoase in interior. Multumesc !

  • Andrusca

    08/12/2017 at 19:26

    Au iesit super gustoase si foarte rapid! Le ador! Multumim pt reteta!

  • Diana

    13/01/2019 at 06:20

    Am o intrebare, ce aluat creste atat de pufos fara un ingredient de crestere? Din experienta mea, niciunul 🙂

    • Loredana

      14/01/2019 at 00:04

      La ingrediente ai sa gasesti si ingredientul de crestere…da, praful de copt este un ingredient de crestere !!

  • Csilla

    13/02/2019 at 15:13

    Mulțumesc pentru rețetă, mi-au ieșit perfecte și foarte bune🤗🤗🤗

  • Ana - Maria Petrea

    16/02/2021 at 19:16

    Rămân necoapte si preapline, deloc pufoase….

    • Loredana

      17/02/2021 at 11:31

      Raman necoapte fiindca le-ati pus in uleiul prea incins. S-au rumenit pe deasupra instant si mijlocul a ramas crud, din pacate.Normal ca nu au mai avut cum sa devina si pufoase fiindca uleiul le-a prajit prea repede pe dinafara.

  • Sanda

    17/08/2021 at 10:28

    Sunt foarte bune le fac foarte des,eu le fac gaura la mijloc si se coc foarte bine,incercati asa si nu mai raman nefacute la mijloc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram