Nudli -Putisoare

nudli 1

Ingrediente :
300 g cartofi,
faina,
1/4 lingurita sare,
1 lingura margarina,
ulei,
zahar, scortisoara,
pesmet,

 Preparare:
Cartofii ii curatam , spalam apoi ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce sunt fierti ii zdrobim cat sunt calzi si adaugam la ei 1 lingura margarina si sare. Lasam sa raceasca apoi adaugam treptat faina cat cuprind cartofii. Daca am adaugat prea multa faina si nu obtinem un aluat elastic putem adauga si 1-2 linguri ulei sa il putem bine framanta pana se omogenizeaza si nu se mai prinde de maini. Din acest aluat elastic rupem bucatele cat un mar mai mic si incepem sa rulam bastonase  lungi si subtiri (cam de grosimea degetului mic poate si mai subtire… ) pe care cu ajutorul unui cutit il vom taia in bastonase mici (de circa 1-1.5 cm) pe care ii vom pune deoparte pe un prosop curat pana terminam cu tot aluatul de sucit si rasucit….
Intr-o oala punem apa la fiert impreuna cu 1 lingurita de sare si cand apa da in clocot rastunam in ea putisoarele deja taiate si le lasam sa fiarba circa 2 – 3 minute. Le strecuram si le dam apoi prin pesmet prajit(punem la incins 1 lingura margarina sau 2 linguri ulei intr-o tigaie si turnam peste pesmetul. adaugam un praf de sare si prajim pesmetul pana devine auriu).
Le servim pudrate cu zahar si scortisoara.

Pofta Buna !

Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici

Comentarii

    • a zis

      Imi aduc si eu aminte de ce bune erau cand le facea bunica :) Am vrut sa deguste si copii mei si le place la nebunie . Pupice , Getutza :*

    • a zis

      Jeny , se pot face si ou :). La aluat pui 1 ou si adaugi mai multa faina ;) Eu le-am adaptat sa fie de post :) O seara placuta !

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *