Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Paine impletita si colacei











Daca cumva aveti ocazia sa cumparati acest tip de faina eu v-o recomand .Este foarte buna si la un pret accesibil

Ingrediente

500 gr faina
un ou
25 gr drojdie
1 lingura zahar
250 ml lapte
½ lingurita sare
un galbenus pentru uns
mac si susan
50 ml ulei

Faina cernuta se pune intr-un vas incapator.Se face un loc in ea in care adaugam drojdia dizolvata cu zaharul si putin lapte cald formand maiaua.Dupa ce a crescut adaugam oul, sarea si restul de lapte framantand aluatul pana ce devine elastic.Se adauga putin ulei si se framanta incontinuare pana ce se desprinde de pe vas.Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Se imparte aluatul si se impleteste in diferite forme dupa bunul plac.
Eu am impletit painea in patru.Se unge cu ou dupa ce a crescut si se presara cu mac si susan.
Se coace la foc potrivit pana ce se rumeneste frumos.

Pentru impletitura m-am inspirat din filmuletele Laurei Laurentiu.Multumesc!

Comentarii recente

  • alison

    05/05/2010 at 19:04

    foarte frumoase impletituri,doar mamei ii reusesc,eu sunt antitalent la lucruri asa fine…

  • David Octavian

    05/05/2010 at 22:32

    Vai de mine ce bine arata si ce pofta mi-ai facut.Eu sunt lesinata dupa painea de casa calda.Iar asta a ta arata minunat.

  • pansy

    05/05/2010 at 22:48

    faina joaca de-a impletitul si eu am experimentat-o !

  • Lory

    07/05/2010 at 22:20

    Ha ,ha,ha ,m-ai facut sa rad Alison…tu antitalent :))
    Multumesc!

  • Lory

    07/05/2010 at 22:22

    Victoria multumesc mult.
    Nu are comparatie painea de casa :)..a mea a disparut cat ai clipi

  • Lory

    07/05/2010 at 22:23

    Ai dreptate Pansy e tare faina :)..mai am de experimentat si celelalte impletituri ale Laurei.

  • Anonymous

    23/05/2012 at 22:26

    Arata tare bine !!! Ce faina ai folosit???

  • angelica

    16/03/2016 at 12:14

    ce inseamna ” se coace la foc potrivit? ” ce insemana potrivit? ptr cei ce nu au copt niciodata nu este o informative complete. foc potrivit adica cate grade C? cat timp?

    • Loredana

      22/03/2016 at 21:05

      Angelica draga la momentul cand am facut aceasta paine si colacei, cuptorul meu era pe gaz fara gradatie de timp si temperatura.Cum sa dau un timp si o gradatie daca nu le aveam.Foc potrivit dupa mine e intre maxim si mic ..si timpul variaza in functie de cum arata painea/colaceii .Sincer daca eu as spune 40 de min sa ii tii in cuptor…dar dupa 30 de min arata rumeni si numai buni mi se pare normal sa ii scoti. Cand gatesti la cuptor parerea mea e ca nu il bagi acolo setezi timpul si temperatura si apoi mergi la piata sau citesti o carte …trebuie sa stai pe langa el si din cand in cand sate mai uiti in cuptor …altfel…..Cei ce au cuptor electric cu siguranta il pot seta conform indicatiilor din cartea tehnica .Acum iti pot spune ca se pot coace la 180 grade C cam 30-35 min (aer fortat) asa e setarea la cuptorul meu…acu nu stiu daca cuptorul tau are aceasta setare/optiune.Timpul poate fi ajustat si in functie de cat de rumenit vrei sa iasa.

  • Anca Olariu

    16/04/2016 at 17:51

    Despres ce faina este vorba ? Nu am gasit in reteta
    Anca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram