Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pariziene de post

Pariziene de post< Pariziene de post >
Azi va aduc in atentie reteta de pariziene in varianta de post .
Pe langa faptul ca sunt de post, la aceste pariziene am folosit cu succes indulcitorul natural Green Sugar.
Cu siguranta ati mai gasit la noi in site si alte retete cu Green Sugar.
Pentru cei ce inca nu au aflat, Green Sugar este un indulcitor 100% natural, cu zero calorii si zero indice glicemic, pe baza de extract uscat din frunze de Stevia Rebaudiana si eritritol, obtinut din porumb, prin procesul natural de fermentatie, în prezenta drojdiei Moniella pollinis. Produsul are o calitate exceptionala: este dulce ca zaharul, dar lipsit de gustul amarui, specific produselor din Stevie.
In plus, este un adevarat aliment sanatos, extras din produse naturale, cu mari capacitati antioxidante si antiinflamatorii.

Pariziene de post-Ingrediente

Aluat
500 g faina
25 g drojdie proaspata
280 ml zeama de portocale
100 g indulcitor green sugar
o lingurita rasa de sare
vanilie
coaja rasa de la o portocala
80 ml ulei
Umplutura
6 mere
4-5 lg indulcitor green sugar
4 biscuiti obisnuiti
vanilie

pariziene-cu-mere-ingrediente

Pariziene de post-Mod de preparare

Merele curatate de coaja si taiate cubulete se soteaza pe foc impreuna cu indulcitorul pana ce incep sa se inmoaie.
Se retrage de pe foc si se adauga pesmetul facut din biscuiti si vanilia.
Se lasa sa se raceasca.
Aluat
Dizolvati drojdia cu o lingurita de indulcitor, apoi adaugati peste ea zeama de portocale calduta in care ati adaugat indulcitorul, coaja de portocale rasa si vanilia.
Turnati lichidul cald peste faina amestecata cu sarea si framantati pana ce obtineti un aluat elastic si omogem.
Spre final adaugati uleiul caldut si framantati pana ce ii incorporati.
Dupa ce aluatul a crescut se imparte in bucati de 80 g, se intind in foaie, se aseaza umplutura pe o margina a foii, se ruleaza o data, iar partea cealalta de foaie, se taie in fasii asa ca in imagine si se ruleaza astfel incat fasiile de aluat sa ramana deasupra ruloului.
Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt, se lasa la crescut cam 10 min, se ung cu putin ulei si se coc in cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.

Pariziene de post
Nota:
Cei ce nu au la indemana indulcitorul Green Sugar, le pot pregati cu zahar alb sau brun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram