Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Rulouri cu crema de nuci si alune

Rulouri cu crema de nuci si aluneRulouri cu crema de nuci si alune
Zilele trecute am framantat un aluat dospit cu gandul sa fac cateva gogosi pufoase.
Numai ca gogosile mele s-au transformat in mandrete de rulouri cat ai clipi, fiindca mi-am adus aminte ca am in congelator o cutie cu nuci si alune macinate ramase de cand am facut cozonacul la Pasti.
Vi le recomand, sunt delicioase langa o cana de lapte sau iaurt.

Rulouri cu crema de nuci si alune-Ingrediente

Aluat
500g faina alba de grau
100g zahar
3 galbenusuri
1/2lingurita de sare,
250 ml lapte
25 g drojdie proaspata
30 ml ulei
o lingurita coaja rasa de lamaie ,
o lingurita coaja rasa de portocala,
1 fiola esenta vanilie(2ml)
Crema
150 g nuci macinate
150 g alune prajite macinate
4-5 linguri zahar
2-3 linguri cacao
150 ml lapte
3 linguri pesmet
esenta de rom
un galbenus pentru uns
zahar pudra

Rulouri cu crema de nuci si alune

Rulouri cu crema de nuci si alune-Mod de preparare

Crema de nuci si alune
Amestecam nucile si alunele macinate cu zaharul, pesmetul si cacao.
Adaugam laptele fierbinte, omogenizam si aromatizam cu rom.
Lasam compozitia sa se raceasca.La final compozitia nu trebuie sa curga.
Daca nu, mai puteti adauga nuca macinata sau pesmet pana obtineti consistenta dorita.
Aluat dospit
Se face o maia din 100gr de faina drojdia inmuiata cu o lingura de zahar si lapte cald.
Se amesteca pana devine un aluat cu o consistenta moale ,moale.
Se lasa sa creasca bine, apoi se adauga restul de faina, galbenusurile batute bine cu sarea, zaharul, esenta iar la sfarsit laptele cald.
Se framanta pana devine un aluat cu o consistenta elastica.
Se adauga uleiul si se mai framanta pana ce apar “besicute” pe aluat.
Se lasa la crescut intr-un loc cald ferit de curent.

Cum pregatim rulourile din aluat dospit

Impartim aluatul in doua, intindem in foaie dreptunghiulara cu o grosime de 0,5 cm, ungem foaia cu crema de nuci si alune , rulam cat mai strans posibil, apoi portionam in bucati de 7 cm cu ajutorul unei ate.
Asezam rulourile pe tava tapetata cu hartie de copt si lasam la crescut cam 15 min.
Ungem rulourile cu galbenus de ou si dam tava la cuptorul preincalzit a 180 grade cam 20-25 min sau pana ce rulourile se rumenesc usor.
Se servesc pudrate cu zahar.

Rulouri cu crema de nuci si alune

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram