Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Chiftelute din piept de fazan in sos de rosii







Ingrediente :
1 piept fazan fiert (putem folosi si piept de pui, curcan ),
amestec de legume (mazare, fasole, morcovi, porumb, toate sa fie fierte)
1-2 oua crude ,
2 bucati ceapa ,
1-2 fire cimbru ,
250 ml bulion ,
200 ml apa ,
faina ,
sare,piper dupa gust ,

Preparare :
Carnea o taiem cubulete si adaugam legumele fierte . Punem ouale crude (sau oul , in functie de cantitate de amestec ce o avem la indemana ) 1-2 linguri faina si 1 ceapa razuita . Condimentam cu sare si piper dupa gust. Din acest amestec formam chiftele rotunjioare pe care le tavalim prin faina. Ungem un vas termorezistent cu unt si asezam chiftelele in vas. Deasupra punem ceapa ramasa si aceasta razuita. Turnam deasupra bulionul , apa adaugam si firele de cimbru ,mai condimentam cu un pic de sare si piper ,dupa care acoperim vasul cu un capac (sau folie de aluminiu) si dam vasul la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 15 minute. Luam capacul si mai lasam vasul in cuptor circa 10 minute ( pana scade lichidul si ramane un sos mai grosut ).
Scoatem vasul din cuptor si servim chiftelutele cu garnitura de cartofi natur sau pireu cu un surplus de ketchup picant pentru doritori.

Pofta Buna !

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram