Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Saramura de crap

saramura de crap
Tot auzeam ce buna este Saramura de crap. Niciodata nu am incercat sa prepar crapul, pestele in acest fel. Asa ca, mi-am luat inima intre dinti intr-o zi si m-am pus sa pregatesc Saramura de crap laudata.Am intrebat ici colo de reteta si astfel am pregatit eu saramura! Toate bune pana in momentul in care am ajuns sa pun pe masa ce am pregatit. Aveam niste emotii… mai ceva ca un elev ce nu si-a invatat lectia si a fost scos la tabla. Ce am pus in farfurii a disparut in cateva clipe, deci pot sa spun ca am trecut testul, cel putin dupa pofta cu care au mancat ai mei. Am prins curaj si am gatit de multe ori aceasta Saramura. Mai nou gatesc si Saramura de Pui pe care o recomand cu tot dragul sa o incercati. Daca va place pestele va recomand sa incercati si Crapul cu faina de malai (porumb), si Ciorba de peste, preparata de coleguta mea Lory. Dar sa nu credeti ca avem doar doua, trei preparate din peste asa ca va invitam sa rasfoiti mai multe retete cu peste in sectiunea de Retete cu peste si vanat.

Ingrediente Saramura de crap:
1 crap
1 crenguta cimbru
patrunjel verde
1/2 legatura leustean
sare, delikat(preparat de noi), piper
ardei iute
4-5 catei usturoi
3-4 rosii
sucul de la 1 lamaie

Preparare Saramura de crap:
Crapul se portioneaza ,se sareaza ,pipereaza si se prajeste pe gratar cu carbuni (in asa fel fel saramura iese mult mai buna ,daca nu avem posibiltatea grataruli ne descuram cum putem)
Pana crapul se prajeste ne ocupam de saramura. Usturoiul se curata, se piseaza, lamaia se stoarce, ardeiul iute il taiem rondele, patrunjelul se taie marunt. Rosiile se decojesc se taie felii sau cubulete. Punem intr-un vas 500 ml apa la fiert, adaugam rosiile, crenguta de cimbru, sare, delikat(preparat in casa din legumele din gradina) dupa gust.

preparare saramura de crap
Adaugam usturoiul pisat, zeama de lamaie si rondelele de ardei iute(adaugati ardei iuti dupa gust). Lasati totul sa dea in clocot, adaugati la saramura bucatile de peste prajit pe gratar, patrunjel si leustean taiat marunt si lasati sa se intrepatrunda 2-3 minute cu saramura pe foc.
Se serveste cu garnitura de cartofi natur sau mamaliguta.
Pofta Buna !

Comentarii recente

  • nicomaritza

    05/04/2008 at 15:56

    La saramura eu coc pe gratar rosiile si apoi le pun in saramura.

  • Leila

    06/04/2008 at 00:30

    as fi facut si cu crapul la fel , hahaha , l-as fi prajit si pe el la gratar cu jar , dar…., gratarul mai incolo ca in apartament nu loc de el
    Pupice .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram