Biscuiti Festivi









Ingrediente :

400 gr faina
200 gr zahar pudra
100 gr untura ( sau 200 gr margarina)
coaja rasa de la 1 lamaie
2 plicuri zahar vanilat
1 lingurita scortisoara macinata
1/2 lingurita nucsoara macinata
rahat colorat , alune, nuca pentru ornat
12 linguri apa
1 plic praf de copt
1 praf de sare

Preparare:

Intr-un vas punem faina, zaharul pudra, scortisoara, nucsoara , coaja rasa de lamaie , plicurile cu zahar vanilat , plicul cu praf de copt , 100 gr untura si 12 linguri mari de apa. Framantam bine pana se omogenizeaza totul. Luam un pos (cornet pentru ornat ) cu varf mai mare ( daca nu avem luam cu o lingurita umezita in apa gogosele din aluat ) si introducem din compozitie in el. Cuptorul il pornim sa se incalzeasca in timpul in care noi modelam forma biscuitilor. In tava punem hartie de copt si incepem sa facem modelele dorite de biscuiti. Putem sa le dam forma de cerculete, de bastonase , de onduleuri … dupa imaginatia fiecaruia , iar pe ele putem adauga bucatele de rahat colorat ,sau alune, nuca zdrobite , etc… .
Introducem tava in cuptorul incins si lasam la copt ,la foc mic circa 9 – 12 minute . Se scoate tava din cuptor , lasam sa raceasca si apoi le pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie pentru a le da un aer de sarbatoare. Le asezam in cutie si le pastram pentru zilele de sarbatoare ce vor veni. Cu cat stau mai mult sunt mai buni si mai fragezi.

Sarbatori Fericite !

Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici

Comentarii

  1. a zis

    Dragele mele va doresc un Craciun fericit alaturi de cei dragi voua, petrecere frumoasa si un An Nou plin de realizari, sanatate si bunastare!!!
    La Multi Ani!!!
    Dana

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *