Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Chec surpriza

chec-surpriza-cu-miez-de-lapte

Chec surpriza sau chec cu ciocolata si miez de lapte
Un desert elegant, ciocolatos, cu mici bucatele de miez de lapte, ce ii da o nota aparte si o savoare deosebita .
Perfect langa o ceasca de cafea savurata alaturi de prieteni.

Timp de preparare: 50 min
Grad de dificultate: mediu
Portii: 10 felii

Ingrediente
125 g miez de lapte-Delaco
200 g unt
200 g zahar fin
4 oua
180 g faina
40 g cacao neagra
7 g praf de copt
100 ml lapte
un praf de sare
esenta de rom
Glazura
100 g ciocolata
70 ml frisca lichida
fulgi de ciocolata alba

Mod de preparare
Untul se mixeaza impreuna cu zaharul, esenta si galbenusurile adaugate pe rand.
Se adauga faina cernuta cu cacaua, sarea si praful de copt alternand cu laptele.
La final se adauga albusurile batute spuma incorporandu-le cu miscari usoare.
Pregatim o forma de chec tapetata cu hartie de copt sau o forma de silicon.
Punem compozitia in straturi alternative cu bucatelele de miez de lapte.
Coacem checul la foc potrivit (180 grade C) timp de cca. 35 de minute.
Dupa ce s-a racit glasam cu glazura de ciocolata si decoram cu fulgi de ciocolata alba.

chec-surpriza-cu-miez-de-lapte-1

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram