Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cremes Clasic









Ingrediente crema:

4 linguri mari de faina
4 cani de lapte(1L)
5 plicuri de zahar vanilat
1 cana de zahar
6 oua

Avem nevoie ptr.foi :

Prima compozitie (1):

200 gr faina
3 galbenusuri
smantana(1-2 linguri)
putina sare

A doua compozitie (2):

150 gr margarina
150 gr faina

Compozitia 1 se imparte in doua bucati si se intind doua foi.
Compozitia 2 se imparte si ea in doua bucati si la fel se intind doua foi.
Peste o foaie din comp.1 se pune o foaie din compozitia 2 si se impatura ca la hajos (se duce partea de jos a aluatului pana la mijloc, partea de deasupra se aduce peste partea de jos pliata, acum aducem din dreapta aluatul pana la mijloc si in cele din urma pliem partea din stanga peste partea pliata), se lasa 1/2 ora la rece si se intinde .Se impatura apoi din nou avand grija sa nu schimbam sensurile de impaturire si se mai lasa inca o 1/2 ora la rece dupa care se intinde din nou. Din nou impaturam si lasam la odihna 1/2 ora.A treia oara cand vine randul la intins vom intinde foaia direct pe dosul tavii si il coacem.
La fel procedam si cu celelalte doua foi ramase de la com.1 si comp.2,obtinand astfel si a doua foaie de cremes.

Crema :

4 linguri mari de faina de grau,cu 6 galbenusuri si o cana de lapte rece se amesteca. Albusurile de la cele 6 oua cu 1 cana de zahar se bat spuma tare. 3 cani de lapte cu 5 plicuri de zahar vanilat se pun la fiert si cand incepe sa fiarba adaugam galbenusurile frecate si se fierbe pana se ingroasa.Se lasa pe foc si se adauga treptat albusurile batute spuma amestecandu-se usor pana se omogenizeaza.
Se toarna crema calda peste foaie , se pune cealalta foaie deasupra si da la rece pentru cateva ore.

Pofta Buna !!!

Comentarii recente

  • Ala Oancea

    13/05/2009 at 16:33

    Bravo! Ti-a iesit foarte fain. Apreciez foarte mult ca nu ai folosit foi cumparate ci le-ai facut tu 😉

  • Jacktels Kochbuch

    14/05/2009 at 16:59

    Hallo Lia,

    Sie eu vreau sä te laud cä faci Blaturile singurä.Compliment mare , esti Bucätäreasä solidä !!
    Exact asa le fac si eu.Da cite o datä le fac dupä Methoda veche cu impäturealä si rulare. Mult de Lucru da se meritä.
    Aratä minunat delicii astea.

    Salutäri Jacob

  • Leila

    14/05/2009 at 20:55

    Multumesc Ala .

    Pupice

  • Leila

    14/05/2009 at 20:58

    Hmmm , las Jack ca nici cu tine nu imi e rusine … am vazut eu ce opere de arta scoti 🙂 Tare as vrea si eu sa stiu sa fac atatea minunatii ca tine 🙂

    Pupice !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram