Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Eclere cu crema de vanilie si frisca

 

Eclere cu crema de vanilie si frisca
Ingrediente
coji de ecler
1 cana de ulei
2 cani faina
2 cani apa
13 oua (mai mari)
un praf de sare
Crema de vanilie
lapte 1,300ml
zahar 300gr
faina250gr
oua 5 buc
baton de vanilie 1/2
un pic de sare
zahar ptr albus 150 gr

Decor
ciocolata 400g
frisca 500ml

Eclere cu crema de vanilie si frisca
Mod de preparare
Pentru coji
Se fierbe apa cu uleiul si sarea ,se adauga faina in bloc si se amesteca.Se lasa sa se racoreasca si se adauga ouale unul cate unulmixand continuu pana se incorporeaza toate.Se torn cu ajutorul unui pos cu sprit pe hartie de copt.Se coc la foc iute (pozitia 1 la cuptorul cu gaz)in primele 13-14 min dupa care 5-6 min se da focul mai la mic (pozitia 3-4).Ele trebuie sa iasa rumene aurii,crocante si poroase pe dinauntru.

Pentru crema:

Un litru de lapte se pune la fiert impreuna cu batonul de vanilie taiat pe din doua…ca sa iasa semintele , iar restul se amesteca cu celelalte ingrediente mai putin albusul de la 3 oua care se bate cu 150 gr zahar si se lasa deoparte.Cand laptele a fiert se scoate batonul de vanilie si se toarna peste celelalte ingrediente si se fierb impreuna pana devine ca o mamaliga.Se lasa la racorit apoi se adauga  albusurile batute spuma cu zahar si se incorporeaza.Se umplu cojile cu crema, se adauga un strat de frisca cu posul cu sprit iar capacelele se trec prin ciocolata topita.

Se pot face si fara stratul de frisca

Comentarii recente

  • Edith

    31/03/2008 at 12:14

    ce frumoase sunt! parca sunt cumparate! 🙂 – dar sunt sigura ca sunt mai bune decat cele cumparate!;)

  • LORY

    31/03/2008 at 13:40

    cu siguranta sunt mai bune…cred..
    eu nu am cumparat niciodata
    multumesc! esti o draguta

  • foxy

    01/06/2009 at 20:37

    13 oua pentru cojile de eclere??? Doamne, este sigur o gresala. Nu a observat nimeni?????

  • Lory

    02/06/2009 at 16:21

    Foxy draga SIGUR nu e o greseala…daca ai fi citit si celelalte ingrediente pentru coji ti-ai fi dat seama…la o cana (250ml)de ulei si doua cani apa e si normal sa intre atatea oua
    iti pot spune ca din aceste cantitati mi-au iesit in jur de 55 de bucati cam la 8 cm lungime fiecare.Garantez pentru cele scrise acolo…cred ca am facut eclere acasa de zeci de ori…asa ca sigur nu an gresit.
    Reteta o poti injumatati dupa nevoie …nu e neaparat sa faci aceasta cantitate.

  • vera

    11/11/2009 at 08:19

    buna,
    cat de groasa trebuie sa fie compozitia la final?

    multumesc mult…….

  • Anonymous

    26/05/2011 at 12:12

    buna…eu am cuptor elictric si as vrea sa stiu la cte grade trebuie sa le bag si cat sa le tin.multumesc

  • Lory

    26/05/2011 at 15:27

    Buna ,
    Cuptorul meu nu este electric 🙁 dar il tin in primele 13 min la pozitia 2(el trebuie sa fie bine incalzit dinainte) dupa care 5-6 min la pozitia 3 chiar 4 .Ele trebuie sa fie bine crescute ,rumenite uniform si crocante .Ai grija ca in primele 13 min nu trebuie sa deschizi usa cuptorului fiindca se lasa .
    Inca un amanunt:0 ouale la coji le pui pe rand ..e posibil sa nu-ti intre atat cat am scris eu (asta depinde de faina dar si de marimea oualelor ) la final compozitia trebuie sa arate ca o mamaliga moale :)..sa o poti turna cu posul

  • Anonymous

    20/06/2011 at 20:17

    …eu pun si frisca in crema…e super buna !…:)

  • Anonymous

    23/09/2011 at 14:08

    este bine de stiut ca din ingredientele de mai sus oies cam 55 de eclere in cazul asta o sa impart la 4 ingredientele ca nu am o familie numeroasa 😛

  • Anonymous

    29/09/2011 at 16:04

    buna lory.as vrea sa incerc si eu aceasta reteta.sunt incepatoare in ale prajiturilor.spune-mi te rog ce inseamna „faina adaugata in bloc”?poop

  • Lory

    29/09/2011 at 18:20

    Buna ,
    „Faina adaugata in bloc”=adaugata deodata
    O cerni separat iar cand apa cu uleiul incep sa fiarba adaugi faina deodata .Asa se procedeaza la aluaturile oparite .

    • Anonymous

      13/01/2012 at 15:36

      Servus Lory,

      cand adaugi faina se indeparteaza recipientul de pe foc sau se amesteca faina in timp ce recipientul se afla in continuare pe flacara?

      mersi fain

    • Lory

      13/01/2012 at 19:05

      Nu ,nu se indeparteaza de pe foc.Se adauga faina si se amesteca rapid pana se incorporeaza.Dupa ce s-a incorporat atunci se da deoparte.

    • danielabisenius@yahoo.com

      04/10/2012 at 22:24

      multumesc mult pentru toate minunile care le faceti! Aici printre straini in US, ti se face un dor nespus de casa… Dvstra ma ajutati prin ceea ce faceti. Ieri am facut savarinele care au fost minunate!! Caut cu disperare reteta de jofra!! Sint sigura ca stiti de ce vorbesc. Multimesc mult. Sintem prietene pe FB!:)
      Daniela Bisenius

    • Lia

      05/10/2012 at 09:36

      Daniela , stiu despre ce e vorba . Tort Jofra 🙂 Cunosc reteta , o are mama scrisa pe undeva , asa ca in curand o sa apara . Eu am si uitat de ea desi e extraordinara … Multumesc ca mi-ai amintit ! Pupice :*

  • Anonymous

    29/09/2011 at 18:40

    ms pt rasp lory.poop

  • Anonymous

    26/01/2012 at 10:05

    buna 🙂
    unde gasesc baton de vanilie?:D
    multumesc !

  • Lory

    26/01/2012 at 13:27

    Uite de aici am mai comandat eu pastai de vanilie 🙂 sunt foarte bune!!http://www.pastaidevanilie.ro/index

  • mariana

    12/09/2012 at 13:31

    Buna.Super arata eclerele!Spune-mi te rog cu ce ai ornat cojile de ecler si de unde l-ai cumparat.Daca poti sa-mi dai o sugestie de unde as putea cumpara exact ca al tau,sa vad cum arata,ma intereseaza mult sa aibe acea forma pt ecler.Multumesc si multa bafta in tot ce faceti,sunteti minunate!

    • Lory

      02/10/2012 at 20:12

      Mariana varfurile folosite se numesc „sprituri” si sunt de diferite dimensiuni Ele se gasesc pe net in magazinele online cu produse pentru bucatarie ..dar si in comert …tot in magazinele cu produse ptr. bucatarie.

  • raresionut10

    25/09/2012 at 19:51

    de unde ai luat pentru facut modelele de eclere ,,,,(pos)

    • Lory

      02/10/2012 at 20:11

      Se gasesc pe net in magazinele online cu produse pentru bucatarie ..dar si in comert …tot in magazinele cu produse ptr. bucatarie

  • Anonymous

    02/10/2012 at 19:53

    asi dori sa stiu ca nu se pune nici praf de copt nici nimic de crescut

    • Lory

      02/10/2012 at 20:10

      In aluatul de ecler (aluat oparit) NU se pune praf de copt …ouale din compozitie le fac sa creasca .

  • Laura Farkas

    26/11/2012 at 18:58

    Buna seara,nu neaparat sfat:eu folosesc amidon la crema in locul fainii,e mai usoara,mai light, nici nu e asa gre la stomac…O seara placuta!

  • alina

    24/12/2012 at 13:07

    dar batonul de vanilie l ace se adauga??
    la crema sau la coji???

  • Maria Iancu

    07/01/2013 at 19:03

    Este „infricosator” de cate OUA ai nevoie pt. reteta aceasta !!!!!! Este adevarat ca poti sa faci din mai putine, dar de ce ne speriati cu asemenea cantitati ???!!! (ha)

    • LoredanaCarp

      07/01/2013 at 19:49

      Maria Iancu daca imparti ouale la cate eclere mi-a iesit ai sa vezi ca nu sunt multe .Cantitatea am dat-o asa fiindca asa am facut-o eu .Voi puteti sa o faceti dupa nevoia voastra .

  • disqus_G4EjuT9ldH

    07/01/2013 at 20:51

    Buna sunt nikoleta si as vrea sa inteb cum de-ti ies asa umflate ca ale mele cum le scot de la cuptor se lasa si se lipesc cele doua parti

    • LoredanaCarp

      07/01/2013 at 21:38

      Nikoleta trebuie sa respecti timpul de coacere dar si ingredientele .Multi se sperie ca se folosesc multe oua dar …si ouale au o contributie majora in reusita lor Le fac poroase si uscate pe interior .

  • laura bercan

    04/03/2015 at 20:30

    au iesit super ……multumesc de reteta 🙂

  • Luciana

    09/01/2016 at 20:13

    Ciao questa ricetta è stupenda ma ti chiedo 250 ml di olio 600 ml di acqua 500g di farina ???

  • Anonimus

    06/03/2019 at 20:58

    Minunat, numai ca eclerele se orneaza cu fondant, nu cu sos de ciocolata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram