Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Inimioare cu Crema Diplomat

Inimioare cu Crema Diplomat
Inimioare cu Crema Diplomat
m-am gandit eu sa pregatesc de Dragobete pe 24 februarie caci parca mai mare drag am de aceasta sarbatoare decat de Valentine`s Day , dar este o idee pentru cei care sarbatoresc si aceasta zi. Vedeti si alte Retete Sun Food. Daca va place crema Diplomat, va recomandam sa incercati si Tort Diplomat.

Ingrediente Crema pentru Inimioare cu Crema Diplomat:

1 ou
50 ml lapte
70 g zahar
5 g gelatina
1 plic zahar vanilat
100 ml frisca Megle (Crema de Patisserie)

Ingrediente Blat Inimioare cu Crema Diplomat :

2 oua
60 g zahar
60 g faina
Alte ingrediente :
ciocolata de menaj
unt
lapte sau frisca
Compot de Piersici – Sun Food

Preparare Blat Inimioare cu Crema Diplomat:

Albusurile se separa de galbenusuri. La galbenusuri adaugam zaharul cu care il frecam pana isi schimba culoarea si se ingroase. Albusurile se bat spuma. Se amesteca cele doua compozitii si se adauga treptat faina. Se amesteca cu grija de sus in jos pana se omogenizeaza.
Inimioare cu Crema Diplomat

Blatul se coace in tava tapetata cu hartie de copt(o tava de circa 23x 30 cm). Se face proba cu scobitoarea si daca nu se prinde aluat de scobitoare pandispanul este copt si se poate scoate tava din cuptor. Se lasa la racit si se decupeaza inimioare (pentru o inimioara decupam 4 bucati din care 3 trebuie din nou decupate cu o inimioara mai mica si o parte o lasam intreaga caci ea va fi capacelul ce poate fi pus peste inimioara umpluta cu crema).

Preparare Crema Inimioare cu Crema Diplomat:

Intr-un vas punem gelatina la inmuiat in 50 ml lapte rece pentru 30 minute. Peste gelatina hidratata punem galbenusurile de ou, plicul cu zahar vanilat si 30 g zahar. Vasul il punem pe baie de aburi si amestecam in compozitie cu telul pana se topeste gelatina si se formeaza o crema mai groasa si totusi fluida avand grija ca aceasta sa nu se prinda de fundul vasului si sa se branzeasca (toata povestea dureaza undeva 2-3 minute).
Se ia deoparte si se pune vasul in alt vas cu apa rece. Pana compozitia de galbenusuri se raceste batem albusurile adaugand treptat restul de zahar adica cei 40 g ramasi. Batem si frisca carea fost tinuta la rece.

Inimioare cu Crema Diplomat

Cand compozitia de galbenusuri a racit adaugam piersicile din compot taiate cuburi(2-3 jumatati) si apoi adaugam albusurile batute spuma amestecand usor de sus in jos (nu circular) pana se omogenizeaza. Aceasta compozitie se toarna peste frisca batuta. Crema in acest moment incepe sa se intareasca de la frisca rece si ramane umflata.

Glazura de ciocolata :
200 g Ciocolata de menaj
25 g unt
frisca circa 50 ml

Preparare Glazura de ciocolata :
Ciocolata razuita pe razatoarea mare (se topeste mult mai usor), se pune intr-un vas, adaugam frisca sau laptele si untul si se topeste pe baie de aburi pana este lichida.

Inimioare cu Crema Diplomat

Asamblare Inimioare cu Crema Diplomat :
Inimioarele din pandispan decupate se trec repede prin zeama de compot, dupa care se trec prin glazura de ciocolata si se suprapun 3 inimioare decupate. Partea intreaga de inimioara se glazureaza cu ciocolata si se pune si ea deoparte. Dupa ce glazura s-a intarit umplem cu crema inimioarele.

Inimioare cu Crema Diplomat

Inimioarele mici ramase se pot trage si ele in ciocolata, se trag pe o scobitoare si se orneaza inimioarele umplute. Se aseaza capacelul tras in cicolata intr-o parte pe inimioara umpluta, sau se aseaza langa pe farfurie sau se poate sprijini pe cutiuta si se serveste.
Pofta Buna !

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram