Pandispan „Zuli”












Cum micutele mele isi doreau ceva dulce , am hotarat sa preparam acest pandispan care este super pufos si foarte gustos . Reteta este postata pe forumul Retete Culinare de catre Zuli . O recomand din tot sufletul , este super pufoasa si usor de preparat , atat de usor incat o adolescenta de 17 ani a reusit sa o prepare . Hai sa nu ne mai intindem la vorbe si sa va arat capodopera fetitei mele :)

Ingrediente :

7 oua
7 linguri ulei
7 linguri apa
1 1/2 cana zahar ( cana sa fie de 250 ml )
1 1/2 cana faina ( cana sa fie identica ca cea de la zahar )
1 plic praf copt
1 plic zahar vanilat
1 lingura cacao

Preparare :

Separam ouale . Albusul se bate spuma . In acest timp intr-o craticioara punem 7 linguri apa, 1 1/2 cana zahar si 1 plic zahar vanilat. Apa cu zaharul il punem la fiert pana obtinem un sirop ( se topeste zaharul ) apoi il turnam fierbinte peste albusurile batute si continuam mixarea la viteza maxima pentru aproximativ 1 minut. Adaugam 7 linguri ulei mixand compozitia intre timp ,apoi adaugam galbenusurile . Dupa ce sa omogenizat totul adaugam 1 1/2 cana faina si praful de copt si mai mixam pret de cateva secunde . Intr-o tava tapetata cu hartie de copt turnam compozitia rezultata ( daca doriti , puteti lasa deoparte un pic din compozitie si adaugati la ea 1 lingura cacao apoi o turnati peste compozitia alba ) si dam tava in cuptorul incalzit in prealabil .
Coacem circa 5 minute la foc tare dupa care reducem la foc mic pana e copt. Se presara cu zahar pudra sau se poate glasa cu ciocolata.

Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici

Comentarii

  1. a zis

    ce aroma si ce frumusete. eu as vrea sa stiu cum ai facut decoratia aia cu linguri? e tare frumoasa. ne spui te rog frumos? multumesc :)

  2. a zis

    wow ce nebunie de pandispan!cum arata!!!!e o un chin atat pentru ochi cat si pentru papilele mele gustative!te asteapta niste premii la mine …daca ai timp si vrei sa le ridici…te pup

  3. a zis

    Salut!
    Eu am un caiet cu retete deosebite in care adaug de fiecare data ceea ce mi se pare interesnt, gustos, s.a.m.d. Am vrut azi sa dau un copy-paste pt. acest pandispan si mi se spune INTERZIS COPIATUL!
    Ma intreb: daca il scriu de mana (cu pix, cu stilou, cu creion, etc.) sau daca il copii electronic nu-i acelasi lucru? Pierd timp sa transcriu clasic…Puteti sa-mi explicati de ce aceasta interdictie?
    Cu stima,
    Mariana Sava -Barlad-

  4. Anonymous a zis

    Buna,vreau si eu sa incerc pandispanul tau,pentru ca mie nu imi ies pandispanurile si pace.Itrebare:faina ai adaugat-o si amestecat-o cu lingura sau tot cu mixerul?si daca reduc zaharul la o cana,oare stric ceva?multumesc anticipat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>