De sarbatori la mare cautare sunt retetele de prajituri cu foi si crema .
Pentru ca ai mei iubesc prajiturile cu foi si crema am inventat o noua reteta de prajitura cu foi si crema de cacao pornind de la reteta de Prajitura Delicia.
Prajitura cu foi si crema de cacao si rom a avut mare succes asa ca v-o recomand!!
Foi
10 oua
10 lg faina
10 lg zahar
o esenta vanilie(fiola)
Crema
2 oua
65g amidon
600 ml lapte
10 lg zahar
2 lg cacao neagra
esenta de rom fiola
200g unt
Zaharul caramel
8 lg zahar
200 ml lapte condensat
sau frisca lichida
ciocolata alba pentru decor
Mod de preparare
Se separa ouale , albusurile se bat cu 6 lg de zahar pana se fac spuma iar galbenusurile cu 4lg de zahar si esenta de vanilie .
Se amesteca albusurile cu galbenusurile apoi se adauga faina cernuta.
Compozitia obtinuta se imparte in trei, se intinde in foi (40/30cm) pe hartie de copt si se coace pana se aureste foarte putin deasupra. E o foaie tip rulada.
Cat timp foile se racesc, pregatim zaharul caramel pentru glasat .
Se topeste zaharul pana capata o culoare aramie deschis, adaugam laptele condensat sau frisca (cu atentie ca sare)
si se tine pe foc pana se topeste tot zaharul obtinand un sos caramel mai grosut
Doua dintre foi le glasam pe o fata cu zaharul caramel si le lasam sa se intareasca.
Intre timp preparam crema astfel :
Mixam bine ouale cu zaharul, adaugam amidonul si cacao cernute apoi laptele caldut in fir pana il incorporam pe tot.
Punem vasul pe foc moderat si amestecam continuu pana crema incepe sa se ingroase. Dam deoparte si lasam la racorit putin,
apoi adaugam untul la temperatura camerei si spumam cu mixerul pana il incorporam si crema devine omogena.
La final o aromatizam cu esenta de rom.
Oprim 4linguri de crema pentru deasupra apoi umplem prajitura asezand strat de crema peste prima foaie glasata, apoi
asezam a doua foaie neglasata continuam cu, crema si ultima foaie cu partea glasata inspre crema.
Intindem deasupra in strat subtire crema oprita si decoram cu ciocolata alba asa ca in imagine.
Lasam prajitura la rece cam 6-8 ore sau peste noapte apoi o portionam dupa preferinte.
Comentarii recente
Alexandrina Xandrinne
30/12/2012 at 14:07Faceti niste prajituri foarte bune!
Va doresc un An Nou fericit!
LoredanaCarp
31/12/2012 at 00:56Multumim Alexandrina:*
Un An Nou fericit iti dorim si tie!!
rocsi_1612
07/01/2013 at 21:30O mare bunatate este aceasta prajitura.Bravo!
Gabriela Gitoi
16/01/2013 at 02:47crema asta o fac si eu, dar de vanilie! e super buna crema!
Dana
30/01/2014 at 20:04Lory!
am gresit crema,in sensul ca am cantarit o cantitate mai mica de amidon.
crema curge,e cam fluida.
mai pot adauga amidon in conditiile in care am pus deja margarina?
te rog frumos sa-mi dai un raspuns.
multumesc foarte mult.
LianaFilipas
30/01/2014 at 20:56Dana din moment ce ai adaugat untul la crema nu mai ai ce face. Eu daca as fi in locul tau as prepara alta crema . Dar ca sa nu arunci ai putea dizolva in putina apa gelatina (1 plic de la DR Oetker) si as adauga-o la crema bine racita. O pui apoi la rece pentru putin timp apoi o folosesti .
Dana
31/01/2014 at 18:42multumesc,asa voi face.
foarte popular site-ul in Bucuresti.