Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura cu Mac- Makos Racsos










Ingrediente aluat :

400 gr faina
100 gr untura (sau 200 gr margarina)
100 gr zahar praf
2 galbenusuri
1 plic zahar vanilat
1 vf de cutit sare
1 plic praf de copt
smantana

Ingrediente umplutura:

400 gr mac
150 ml lapte
200 gr zahar
1 lamaie
1 fiola esenta rom
2 albusuri de ou
1 mar mai mare (circa 300 gr)

Preparare aluat :

Cei 400 gr faina o amestecam cu 100 gr untura (sau 200 gr margarina) si adaugam la el 100 gr zahar praf , 1 plic praf de copt,1 plic zahar vanilat,1 varf de cutit sare, cele 2 galbenusuri de ou si smantana cat cuprinde pentru a obtine un aluat elastic. Punem aluatul intr-o punga si il dam la frigider pentru cel putin 1 ora (daca sta peste noapte e si mai bine ).

Preparare umplutura :

Macul il macinam inainte cu putin zahar. Punem intr-un vas la fiert 150 ml lapte impreuna cu 200 gr zahar si cand fierbe adaugam macul macinat lasandu-l pe foc pana da 2-3 clocote impreuna. Luam deoparte si adaugam coaja rasa de la o lamaie si marul razuit pe razatoarea mare. Lasam sa raceasca un pic si in acest timp cele 2 albusuri de ou le batem spuma apoi le adaugam la compozitia de mac si amestecam usor. Tot acum adaugam si 1 fiola de esenta de rom.

Asamblare :

Dupa ce aluatul a fost scos de la rece il impartim in jumatate. O parte il intindem in tava si peste punem umplutura de mac. Cealalta jumatate de aluat il intindem , il taiem fasii si le asezam deasupra umpluturii sub forma de gratii.

Asezam tava in cuptorul incalzit in prealabil cu circa 15 minute , si lasam la copt in primele 3 minute la foc iute , apoi reducem la minim pana deasupra aluatul capata o usoara tenta aurie. Prajitura se lasa la racit in tava apoi se taie felii si daca doriti se poate presara cu zahar pudra.

Pofta Buna !!

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram